Stoke 3-1 Swansea

Wilfried Bony bidro med to scoringer mot gamleklubben Swansea da Stoke vant 3-1 hjemme på Britannia. Bob Bradley jakter fortsatt sin første seier som Swansea-manager.

– Situasjonen er bekymringsfull, vi skjønner det. Men når ting går litt i feil retning, da trenger vi en skikkelig innsats fra alle for å snu det, sa Bradley i et intervju vist på TV 2 etter kampslutt.

– Vi gjorde en del feil i denne kampen, feil som er en indikasjon på at vi mangler selvtillit, la amerikaneren til.

Bony (2) og et selvmål av Alfie Mawson ga Stoke seieren mandag. Wayne Routledge scoret bortelagets eneste mål.

Resultatet gjør at Swansea fortsatt ligger nest sist i Premier League. Bob Bradleys mannskap har bare tatt fem poeng på sine første ti seriekamper denne sesongen. Stoke (12 poeng) er oppe på 12.-plass. Tidligere Stabæk-trener Bradley har kun tatt ett poeng på sine tre første kamper som Swansea-sjef.

Tidlig ledelse

Et samarbeid mellom den tidligere Swansea-duoen Wilfried Bony og Joe Allen ga Stoke ledelsen på eget gress bare tre minutter ut i oppgjøret. Allen fikk foten på ballen på en corner, og helt inne foran kassen ventet Bony. Spissen gjorde ingen feil fra kloss hold.

Wilfried Bony var i storform mot gamleklubben Swansea. Foto: Reuters

Kun fem minutter etter sto det 1-1. Islandske Gylfi Sigurdsson fikk tid og rom ute til høyre i Stokes 16-meter, slo inn i midten, og der dukket lagkamerat Routledge opp. Han nikket ballen sikkert i mål.Hjemmelagets Charlie Adam hadde deretter to stolpeskudd, men ingen av lagene fant nettmaskene igjen før hvilen.

Swansea-nedtur

Etter hvilen fikk Stoke overtaket. Et selvmål av en uheldig Mawson sendte vertene i føringen ti minutter ut i 2. omgang, før Joe Allen vartet opp med nok en målgivende pasning til kraftspissen Bony. Det sto 3-1 til Stoke etter 73 minutters spill.

Swansea ropte på straffe åtte minutter før full tid, da Stokes Erik Pieters dro ned gjestenes Wayne Routledge, men assistentdommeren mente forseelsen skjedde like utenfor boksen. Gjestene protesterte stort, men uten å få gehør fra hoveddommer Michael Oliver.

Swansea prøvde å sette inn en sluttspurt, men maktet ikke å legge nok trykk på hjemmelaget. Dermed ebbet det ut i 3-1-seier til «The Potters». (©NTB)