Chelsea kunne overta ledelsen i Premier League før Liverpool møter Norwich i morgen. Men med åtte minutter igjen av ordinær tid felte venstreback César Azpilicueta Sunderland-spiss Jozy Altidore inne i egen 16-meter. Dommeren pekte på straffemerket.

Fabio Borini gjorde ingen feil fra straffemerket og satte inn 2-1. En ledelse som stod seg kampen ut. Dermed tok Sunderland tre meget viktige og overraskende poeng i bunnstriden, samtidig som Chelsea tapte terreng i gullkampen.

Raste mot dommeren

IKKE SKYT! César Azpilicueta gjorde en tabbe og felte Jozy Altidore og laget straffe med åtte minutter igjen av ordinær tid. Foto: AP

Manager José Mourinho slo oppgitt ut med armene og kostet på seg ironisk smil etter straffesparket, som definitivt var av det diskutable slaget. Verre var det for en av assistentene i det sportslige apparatet, Rui Faria, klikket fullstendig, og måtte holdes igjen av flere Chelsea-ansatte — inkludert Mourinho selv. Til slutt ble han sendt på tribunen av dommeren.Etter kampen var også Mourinho tydelig misfornøyd med dommerne, men Chelsea-sjefen skjulte det hele bak en solid porsjon sarkasme:

— Jeg vil bare si fire ting. Uansett om du stiller flere spørsmål, vil jeg svare med akkurat dette, innledet portugiseren i et TV-sendt intervju, før han ramset opp hva han hadde å si.

— Gratulerer til spillerne mine. De gjorde alt de kunne. Gratulerer til Sunderland. De vant og tok tre viktige poeng. Det har ikke noe å si hvordan eller hvorfor, sa Mourinho, før han vendte fokus mot dommerne.

- Gratulerer!

- Gratulerer til dommer Mike Dean. Hans prestasjon var helt fantastisk. Og til slutt: Gratulerer til Mike Riley (dommersjefen, journ.anm). For det de har gjort denne sesongen er fantastisk for hvordan denne turneringen er i ferd med å utvikle seg. Så gratulerer til. Mer har jeg ikke å si, fortsatte Chelsea-manageren, før han forlot TV-intervjuet uten å svare ytterligere.

Reporteren forsøkte å si at han trengte å stille Mourinho ett eller to spørsmål, men portugiseren kom aldri tilbake til intervjuet.

Samuel Eto'o (Chelsea) og Connor Wickham (Sunderland) scoret de to andre målene, som kom tidlig i den første omgangen. Men det var Borini som sørget for avgjørelsen. Italieneren er eid av Liverpool, og sørget dermed for å hjelpe klubben som eier ham. Han har også en fortid i nettopp Chelsea.

Mourinho hadde aldri tapt på hjemmebane i løpet av sine 77 kamper i Premier League, men hans første nederlag gir Liverpool en glimrende mulighet til å stikke av i kampen om gullet. Med seier mot Norwich i morgen, er Merseyside-laget plutselig fem poeng foran. Og vinner Luis Suárez & Co resten av kampene, da er de seriemestere.