— Det er alltid kjedelig å ikke spille, men litt ekstra kjedelig denne gangen. Jeg føler jeg gjorde det bra mot Brann, sier Robert Sandnes til Fædrelandsvennen.

Han var en av banens beste spillere da Start slo Brann borte i forrige serierunde. Som vikarierende venstreback hadde han stålkontroll på Branns høyreside.

Nå er Rolf Daniel Vikstøl tilbake fra karantene. Mons Ivar Mjelde bekrefter at han går rett inn på laget igjen – til fordel for Sandnes, som får besøk av gamle lagkamerater fra Ålesund lørdag.

— Grunnen til det er at Rolf aldri har spilt seg ut, men konkurransen er tøffere enn den har vært. Det er bra, sier Mjelde.

Likt lag som i forrige hjemmekamp

— Det er bra for meg med konkurranse, sier Vikstøl, som i realiteten har spilt på en plass som nesten aldri har vært truet.

— Jeg må vel tilbake til tiden med Branko (Branislav Milesevic). Det er lenge siden jeg har hatt skikkelig konkurranse, innrømmer venstrebacken.

Han og Branko duellerte om venstrebackplassen i 2009. Fra 2010 har Vikstøl (25) spilt omtrent det som er av Start-kamper. Han har 112 eliteseriekamper. I kun to av dem har han sittet på benken.

Blant annet mot Stabæk tidligere i år. Da hadde han vært syk på forhånd.

Laget mot Aalesund blir som i forrige hjemmekamp mot Sarpsborg for tre uker siden.

— Jeg ser ingen grunn til å endre på et lag som gjør det bra, sier Mjelde.

Her er laget mot Aalesund lørdag:

Terje Reinertsen – Amin Nouri, Glenn Andersen, Bismark Acosta, Rolf Daniel Vikstøl – Ernest Asante, Gudmundur Kristjansson, Kristoffer Ajer, Espen Børufsen, Zlatko Tripic – Matthias Vilhjalmsson.

Kampstart er lørdag 15.30.