Opptakten til det som ble en cupflause for Strømsgodset — som tapte 4-2 mot Tromsdalen - var preget av at trener Ronny Deila er blitt koblet til den ledige managerjobben i Celtic.

Onsdag kveld skriver så VG Nett at det på det nærmeste er klart at Ronny Deila blir Celtics neste manager. Bare formaliteter gjenstår, etter det avisen erfarer.

Også lokalavisen Drammens Tidende sitter på samme infop. Etter det de erfarer er Deila allerede er enig med Celtic om kontraktsinnholdet, men at det gjenstår at SIF og Celtic blir enig om en økonomisk kompensasjon.

Selv tok Deila større forbehold i et TV 2-intervju etter nederlaget i nord.

— Jeg forholder meg til det som er konkret, og akkurat nå er det ingenting som er konkret, sier Deila til TV 2.

Ifølge VG Nett forhandler Strømsgodset og Celtic om kompensasjonen for Deila - og Deila-agent Tore Pedersen er i Glasgow, hvor han allerede skal ha startet forhandlinger på vegne av Deila.

Forstår hjemmestatistikken

Men mens hans egen fremtid i klubben er usikker, er det i hvert fall sikkert at Strømsgodset ikke har noe cup på sin plan i den nærmeste fremtiden.

For onsdag kveld ble de slått av Tromsdalen, som vant 4-2 etter ekstraomganger.

— De har ikke tapt her på mange måneder. Nå forstår vi hvorfor. Det som er begredelig er at vi falt så sammen. Vi hadde egentlig kampen inne på vår bane på 1-1, men så sprakk det opp fullstendig. Vi fikk trøbbel, og da fortjente vi til slutt å tape, sa Deila etter kampen.

Hjemmelaget tok ledelsen 1-0 ved Andreas Sletvold like før halvtimen var spilt. Den ledelsen holdt seg til pause, men så slo Strømsgodset tilbake.

Thomas Lehne Olsen stakk hodet fram på en pasning fra Jarl André Storbæk og headet inn 1-1. Den stillingen holdt seg til slutt på de 90 ordinære minuttene.

I ekstraomgangene kunne man vente at fjorårets serievinnere skulle stå sterkest - men den gang ei.

Dobbel Råde

For nesten umiddelbart etter at første ekstraomgang var satt i gang igjen, plasserte Kim André Råde ballen i mål til 2-1 til TUIL fra like utenfor 16-meteren.

Sju minutter før slutt økte Tor Martin Mienna til 3-1 for TUIL, som virkelig begynte å tro på cupbomben da.

Bare minuttet senere sørget imidlertid Martin Ovenstad for at Strømsgodset fikk tilbake håpet med sin redusering til 3-2. Det varte dog ikke lenge.

For bare sekunder etter avspark var Kim André Råde igjen på plass for hjemmelaget. Med sin 4-2-scoring var spikeren definitivt slått i Godset-kista.

Dermed ble seriemesteren ett av to eliteserielag som ble slått ut av cupen denne onsdagen - de deler skjebne med Rosenborg.