Onsdag ble det klart at Ronny Deila er ferdig som trener i Celtic etter sesongen.

Nordmannen har ikke fått de resultatene som trengs for å blidgjøre ledelse og fans, og dermed må han takke for seg etter to sesonger i klubben.

Spekulasjonene har allerede gått lenge om hvem som skal overta den grønne delen av Glasgows helter. Tidligere Manchester United-manager David Moyes har vært nevnt, det samme har Roy Keane.

— Håper Henrik er mannen

Nå blir dog en tidligere Celtic-helt nevnt som en som bør inn i diskusjonen. Tidligere Celtic-spiller Stilian Petrov mener svenske Henrik Larsson vil bringe entusiasmen tilbake til Celtic Park.

LEGENDE: Stilian Petrov fra tiden i Celtic. Foto: NTB scanpix

— Jeg håper Henrik er mannen. Jeg ville elsket å se ham ta over Celtic. Jeg håper han får tilbud om jobben, sier Petrov ifølge The Herald Scotland. Larsson var en svært populær mann blant Celtic-fansen mellom 1997 og 2004 da han scoret 174 mål på 221 kamper. 44-åringen er for tiden trener i Helsingborg i Allsvenskan.

— Jeg tror fansen ville elsket å ha Henrik som trener, med hans erfaring i klubben og fra store kamper i Europa. Han har bra kontakter og en god mentalitet. Stadion har vært glissen, men han ville definitivt fylle den opp igjen. Det vil ikke være kamper med tomme seter med Henrik Larsson tilbake, mener Petrov.

Henrik Larsson i Celtic-drakten i 1999. Foto: Reuters

— Ingenting jeg tenker påSvenske Expressen snakket med Larsson etter Helsingborgs trening onsdag. Han fikk da nyheten om at Deila er ferdig til sommeren, og måtte svare på spørsmål om han ville være interessert.

— Jeg er i Helsingborg, det er jeg prater om nå. Om jeg sier A eller B blir det feil uansett. Det jeg kan si er at det er ingenting jeg tenker på. Jeg har alt fokus på Helsingborg, sa Larsson.

David Moyes er bookmakernes favoritt til å ta over på Celtic Park, fulgt av Neil Lennon, Roy Keane og Michael O'Neill. Bookmakerne ser det ikke som overhengende sannsynlig at Larsson tar over, og mange gir samme odds på svensken som på Ryan Giggs, Louis van Gaals assistent i Manchester United.