DNB ARENA (Aftenbladet): Han hadde ikke spilt en hockeykamp siden oppgjøret mot Lillehammer 21. september. Også mot Sparta var Henrik Holm forvist til plassen som portåpner på Oilers-benken.

Men da Ruben Smith fikk seg en smell i hodet etter en kollisjon med Jean-Michel Daoust i første periode, ble Holm kastet ut på isen for de siste to periodene.

— Det er jo utrolig dumt å få sjansen på denne måten. Jeg vil jo ikke at kollegaen min skal bli skadet. Men jeg må bare gripe muligheten nå, og vise meg fra min beste side, sier Henrik Holm til Aftenbladet.

Han måtte plukke en puck ut av nettet, men sto ellers en solid kamp.

- Var du redd for å være rusten etter nesten en måned på sidelinjen?

— Nei. Det er bare fotballspillere som blir rustne, smiler han.

— Jeg holder koken på trening, tempoet der er såpass høyt. Det var selvsagt litt nerver i starten da jeg ble kastet utpå der, men det gikk fort vekk, legger han til.

- En ekstra trygghet

Oilers-trener Petter Thoresen er glad for at han har to så gode keepere i stallen sin, og var godt fornøyd med hvordan Holm taklet oppgaven da han ble kastet på isen mot Sparta.

— Det er vel bare vi og Sparta i eliteserien som har to keepere som er tilnærmet jevngode. Det er selvsagt en ekstra trygghet for oss, sier han.

Etter kampen var det fortsatt uvisst hvor alvorlig skaden til Ruben Smith var – men Thoresen ville ikke ta noen sjanser så lenge det var snakk om en hodeskade. Derfor ble Smith byttet ut i den første pausen.

Håper å stå fremover

Nå håper Henrik Holm å få vokte buret de neste kampene, uavhengig av Smiths skadesituasjon.

— Jeg hadde fått indikasjoner på at jeg skal stå de neste kampene før det som skjedde i kveld. Vi har MS og Lillehammer neste uke, og jeg forbereder meg til å stå de kampene. Men jeg må gjøre mitt beste og vise at jeg fortjener sjansen.

Han innrømmer at den letteste løsningen for å få mer spilletid hadde vært å gå til en klubb hvor han ville vært soleklart førstevalg i mål. Men det er ikke aktuelt for Henrik Holm. Han vil heller kjempe om plassen i Oilers enn å spille et par kamper ekstra i året for en annen klubb.

— Ruben er ekstremt god, og han gjør at jeg må være på topp hele veien for å få spilletid. Det er da jeg utvikler meg. Det er bare opp til meg selv å prestere. I fjor starta jeg også dårlig, og gikk bortimot like lenge som nå uten å spille, men vi endte opp med nesten like mye spilletid. Jeg må bare være syk i hodet og spille veldig bra når jeg får sjansen, så vil spilletiden jevne seg ut. Det er i Stavanger jeg ønsker å være.