Tertnes kunne ha tatt fatt på sluttspillet med et bedre enn utgangspunkt de har nå. Nøkkelspillerne Maren Roll Lied og Stine Skogrand er begge ute med skade, og vil høyst sannsynlig være det resten av sesongen.

Det er dårlig nytt for Tertnes, som kun har vunnet én kamp etter at Skogrand hinket av banen imot Skrim Kongsberg i slutten av februar.

I siste seriekamp mot Rælingen klarte Tertnes heller ikke gå seirende av banen. Kampen endte 26-26, etter svakt forsvarsspill i første omgang. Dermed endte Tertnes på en femteplass i eliteserien.

— Hvor stort er savnet av, Skogrand?

— Det er klart vi merker det. I alle fall når Maren også er ute. Vi har kun én venstrehendt spiller igjen, og da mister vi flyten i spillet vårt, sier trener Tore Johannessen.

Kan ha spilt sin siste for Tertnes

Han skal nå forsøke å gjøre alt han kan for å få det beste ut av resten av laget i sluttspillet. Stine Skogrand skal på sin side forsøke å gjøre alt hun kan for å komme raskest mulig tilbake på parketten.

Hun skulle egentlig være ute imellom fire og åtte uker med ankelskaden, men har nå sittet hjemme i syv og en halv. Fortsatt er det usikkert hvor lang tid det vil ta før hun er tilbake, men hun antar at hun må holde seg hjemme litt til.

Dermed er det svært sannsynlig at landslagsspilleren, som drar til danske Silkeborg etter sesongen, har spilt sin siste kamp for Tertnes.

— Jeg frykter det. Jeg hadde ønsket å avslutte på en bedre måte, sier Skogrand.

Frykter for OL

Hun innrømmer at hun er både frustrert og bekymret. Frustrert over at hun ikke kan hjelpe lagvenninnene sine, bekymret over at skaden kan ødelegge sesongens store mål.

— Jeg er jo bekymret for at OL-plassen kan ryke. Det har tatt såpass lang tid å komme tilbake, og det virker som om det er en stund til jeg blir frisk ennå, sier Skogrand.

Hun var en sentral del av landslagstroppen som tok VM-gull, men den troppen må før sommerens OL slankes ned til 14 kvinner. Skogrand vil derfor være en av dem som er i faresonen for å bli vraket til lekene i Rio.

— Uttaket er tøft. Det er kun 14 plasser å kjempe om, og jeg regner med at kun fire av dem vil være venstrehendte. Nora Mørk er bankers, så da er det tre plasser igjen å kjempe om, sier Frode Scheie, håndballekspert for TV 2. Han mener at konkurransen om de siste plassene står mellom Skogrand, Linn-Kristin Riegelhuth-Koren, Amanda Kurtovic, Linn Jørum Sulland og Maja Jakobsen.

Får hjelp av Olympiatoppen

— Jeg ville tatt med Stine. Hun er anvendelig, og ga laget noe nytt under mesterskapet sitt. Hun spilte med en entusiasme og et tempo, som laget trengte, sier Scheie.

- Hvor mye vil skaden sette henne tilbake?

— Alle skader setter en noe tilbake. Det fysiske tror jeg hun klarer å ivareta, men kamptreningen vil være mangelfull, sier han.

For Skogrand sin del handler det derfor om å komme raskest mulig tilbake i full trening. I mellomtiden får hun hjelp fra Olympiatoppen for å gjennomføre styrketrening, og har engasjert en egen svømmetrener til å hjelpe henne med å trene i basseng.

— Jeg føler at jeg er bak skjema. Jeg må nesten bare vente og se hva som skjer, sier Skogrand, som har registrert at flere håndballeksperter har utelatt henne fra sine OL-tropper.

— Det er mange meninger det ute. Jeg må bare gjøre det jeg kan. Først og fremst må jeg bli frisk.