WEST HAM — CHELSEA 2-1

West Ham ledet 1-0 og Chelsea fikk Nemanja Matic utvist før pause. Da så det helsvart ut for Chelsea, men Gary Cahill så ut til å ha berget ett poeng med sin 1-1-scoring i 2. omgang. Innbytter Andy Carroll sørget for at West Ham vant 2-1. Igjen kom Jose Mourinho i fokus. Han ble sendt på tribunen etter å angivelig ha forsøkt å ta seg inn i dommergarderoben i pausen. Trolig hadde Mourinho ingen grunn til å klage verken på rødt kort eller annullert mål.

Nå spørs det om det brenner under føttene på portugiseren.

— Sportslig er det bare tull å gi ham sparken, med mindre det er ting innenfor veggene vi ikke vet om. Jeg ville tenkt på klubbens omdømme. Hvis det fortsetter å være kontroverser med Mourinho som leder, så ville jeg tatt det opp til vurdering, sier TV 2-ekspert Petter Myhre i kanalens studiosending etter kampen.

Etter kampen nektet José Mourinho å prate med media.

Zarate-perle

West Ham har hatt en vidunderlig start på sesongen og lå på 4. plass seks poeng foran Chelsea på 12. plass før lørdagens London-derby.

Mauro Zarate slipper jubelen løs. Foto: NTB scanpix

Og det var vertene som tok ledelsen. Dmitri Payets frispark ble avverget til corner av Chelsea-keeper Asmir Begovic. Det påfølgende hjørnesparket havnet hos en umarkert Mauro Zarate, som fra 14 meter banket ballen inn ved keepers venstre stolpe.1-0, og Upton Park var i gledesrus. "You're not special anymore", runget det fra Hammers-fansen mot Chelseas hardt pressede manager Jose Mourinho.

Chelsea-uflaks

Chelsea var svært nær en utligning etter 36 minutter. Kurt Zouma headet mot mål, men Manuel Lanzini fikk såvidt klarert på streken. Dommeren vinket spillet videre, og mållinjebildet viste at hele ballen ikke var inne.

Nå skjedde det mye. Payet fant Lanzini som kom alene med keeper, men lobben endte over tverrligger. Der burde det stått 2-0. Så hadde Cesc Fabregas ballen i nettet for Chelsea, men målet ble annullert for offside. Igjen hadde Chelsea uflaks, typisk nok for et lag i motgang.

Matic utvist før pause

Nemanja Matic pådro seg to gule kort før pause. Foto: NTB scanpix

Minuttet før pause ble Chelsea redusert til ti mann. Nemanja Matic fikk sitt andre gule kort etter en real rugbytakling på West Hams Cheikhou Kouyate. Mourinho på sidelinjen hånflirte og kunne ikke skjule sin forakt for dommerstanden.Fabregas snakket på seg et gult kort, og ikke nok med det: Flere i Chelseas trenerteam ble sendt opp på tribunen på grunn av gjentatt klaging på dommeren.

— Stemningen i garderoben er ikke god, som du sikkert kan tenke deg når laget taper kamper. Forrige sesong var ikke vant til dette. Guttene er sønderknust, sier Cahill til BBC, og legger til:

— Det blir ikke sagt så mange ord akkurat nå. Vi kommer nok til å reflektere en del over det de neste dagene. Vi jobbet veldig hardt med 10 spillere i annen omgang. Kampen summerer egentlig opp sesongen vår.

I pausen ble også sjefen sjøl, Mourinho, henvist til en tribuneplass av dommeren. Ifølge Sky Sports skal Mourinho ha prøvd å tvinge seg inn i dommergarderoben.

Carroll ble helten

Men selv med ti mann greide Chelsea å utligne til 1-1 ti minutter ut i 2. omgang. En corner havnet til slutt hos Gary Cahill som banket inn utligningen.

Andy Carroll startet på benken for West Ham, men kom inn i 2. omgang. 12 minutter før slutt stanget han inn 2-1-målet for hjemmelaget.