— Det er en stor mulighet som går fra meg, og det er forferdelig kjedelig, sier Markus Noteng.

2. juledag droppes pucken i A-VM for juniorer i Malmö. I de siste treningskampene før mesterskapet har 19-åringen dannet backpar med Mathias Nørstebø i førsterekka, og normalt ville Noteng vært bankers på laget. I stedet må Rosenborg-spilleren følge mesterskapet fra sofaen hjemme.

Kniv i ryggen

— Jeg har vært mye plaget med ryggen de siste tre årene, og etter treningslandskampene i Sveits ble det akutt. Det kjennes som jeg har en kniv i ryggen hele tiden. Jeg har spilt noen kamper med ryggvondt tidligere, men jeg kan ikke reise til VM og være usikker på om ryggen holder, sier han.

Har mer i vente

Rosenborgs sportslige leder Tommy Iversen synes det er beklagelig at Noteng ikke kan spille VM.

— Selvsagt er det trist, men forhåpentligvis ligger det andre høydepunkter foran ham i karrieren. Markus har hatt ferdighetene lenge, men nå har han utviklet seg enormt som hockeyspiller. Han har bevist det vi har visst lenge, at han er en «up and coming»-spiller med internasjonalt snitt, sier Iversen.

Tror på fortsatt A-status

Norge spiller sitt sjuende juniormesterskap på det øverste nivået, og møter vertsnasjonen Sverige, Russland, Finland og Sveits i gruppespillet. Til tross for tøff motstand, tror ikke Noteng at lagkompisene er sjanseløse.

— Det blir selvfølgelig vanskelig å gå videre fra den gruppa, men jeg tror ikke vi rykker ned. Vi knuste Tyskland, og spilte ganske jevnt med Slovakia nå nylig i Sveits. Vi har et bra lag, sier Noteng.