— Det er to måneder siden jeg ble operert, men kroppen føles fin. I utgangspunktet skal jeg være med å trene så får vi se hva som skjer. Jeg har ingen formell avtale med Brann. Jeg tar en dag av gangen, sier Soltvedt.

Helt siden januar i år har det gått rykter om Soltvedt-retur til Brann. Først i går ble den en realitet. Men ingen kontrakt er altså foreløpig ikke underskrevet.

— Per-Ove tok kontakt med meg i januar og lurte på om hvordan det lå an med meg og Sheffield Wednesday. På det tidspunktet ga jeg beskjed om at jeg ønsket å fullføre oppholdet i England. Eldste sønnen min gikk på skolen og derfor ble det viktig å være igjen i England. Men vi har holdt kontakten og nå er jeg tilbake, sier han.

Vil være midtstopper

To måneder i tenkeboksen har ført 36-åringen tilbake på Brann-trening, og han ønsker ikke å være fyllmasse.

— Jeg tror selv at jeg har en del å bidra med. Jeg har mye rutine etter mange år med fotball. Jeg kan skape mer guts på trening uten at jeg skal være noen villmann. Være aktiv verbalt og bidra med det jeg har lært de siste årene.

Hvor Soltvedt skal spille på banen, er ennå ikke bestemt. Det var som spiss han forlot Brann, men ble omskolert av Nils Arne Eggen og hadde stor suksess som midtbanespiller. Så god var Trond Egil at Roma tilbød han en svært så god kontrakt, men Rosenborg sa nei. I en alder av 36, har Stanghelle-karen flyttet seg enda et hakk ned på banen.

— I øyeblikket ønsker jeg å spille midtstopper, men jeg må se an den fysiske formen. Andre posisjoner på banen kan selvfølgelig være aktuelt, sier han.

Dramatikken i 1995

Han deltok i det meste Brann foretok seg på banen under gårsdagens treningsøkt. Et langt fotballiv er i ferd med å få sin avslutning i klubben hvor han tok en dramatisk avskjed. Soltvedt fikk sparken i 1995, men åtte år senere er han tilbake i en klubb som trenger hjelp. Hans inntreden i Brann vil neppe inneholde like mye dramatikk som i den første tiden han var tilknyttet rødtrøyene.

— Det hadde vært fint å kunne avslutte karrieren på en fin måte her i Brann. Jeg har fått utrolig mye ut av fotballen og har hatt det bra i alle klubbene jeg har vært i.

Til tross for at Soltvedt har uttrykt et ønske om å spille midtstopper, utelukker ikke Mons Ivar Mjelde at Trond Egil kan bli brukt fremover på banen.

— Nå er Trond Egil på plass, så får vi se hvor vi kommer til å bruke han. Han er en ledertype og dem har ikke vi for mange av, sier Brann-treneren.