FRA TIDEN I MIDDLESBROUGH: Birger Meling skal nå prøve seg i Stabæk. FRA TIDEN I MIDDLESBROUGH: Birger Meling skal nå prøve seg i Stabæk. Foto: Foto: Middlesbrough FC

Stavanger-gutt på prøvespill i Stabæk

Stabæk har fattet interesse for Stavanger-gutten Birger Meling (19). Den tidligere Viking— og Middlesbrough-junioren trener denne uken med eliteserieklubben.

Birger Meling er flasket opp i Viking-systemet, men da han i fjor sommer fikk kontraktstilbud fra Middlesbrough var han ikke vond å be. Til tross for gode skussmål for sin innsats på U21-laget i den engelske klubben, fikk Meling ikke fornyet kontrakten etter forrige sesong.

Godt førsteinntrykk

Etter et prøvespill i Crewe Alexandra i vår har han siden juni trent med Sandnes Ulfs A-lag for å holde formen ved like. Ulf, som har tre venstrebacker i stallen allerede, har ikke tilbudt Meling kontrakt, og nå kan han snappes opp av eliteserierival Stabæk. Onsdag trente han med Bob Bradleys mannskap for første gang.

— Vi er på jakt etter ny venstreback, og ønsker å tenke langsiktig. Vi har gjort noen kortsiktige signeringer tidligere i sommer, og nå ønsker vi å se etter spillere som vi kan være med å utvikle selv. Vi ser etter en ung, talentfull venstreback, og sånn sett passer han perfekt. Han har gjort et godt inntrykk på første trening, sier Stabæks sportslig administrative leder, Inge André Olsen, til Aftenbladet.

Fristende for Meling

Meling legger ikke skjul på at en overgang til bærumsklubben frister.

— Klart det er interessant. Vi snakker om et eliteserielag med rekruttlag i 2. divisjon, stort fokus på talenter og en glimrende ungdomsavdeling. Det hadde vært veldig kjekt å fått muligheten i Stabæk, sier Meling.

Da kontrakten med Middlesbrough ble opphevet håpte han å finne seg en ny klubb i England.

— Nå får vi se hva som skjer i Stabæk først og fremst, men jeg har fremdeles en agent som jobber for meg i England også. Jeg må ta en prat med ham også snart, sier Meling.