På en pressekonferanse tirsdag ble lagene til VM i Doha i Quatar presentert. I U23-klassen var Kristoffer «Doffen» Halvorsen fra Kristiansand et sikkert valg. Landslagstrener Stig Kristiansen bekreftet at 20-åringen blir Norges største medaljehåp i U23-klassen.

— Han står, ikke overraskende, øverst på vår liste. Han har hatt en fantastisk sesong etter litt motgang de siste årene, sa Kristiansen.

Selv sier Halvorsen følgende om kapteinsrollen:

— Det blir veldig moro. Vi har et veldig sterkt lag, noe andreplassen sammenlagt i Nation Cup beviser. Men vi har flere ryttere å kjøre på. For eksempel er Fridtjof Røinås også veldig rask, og en joker i dette selskapet, sier Halvorsen.

Og sikter til den andre sørlendingen i U23-troppen, 22-åringen fra Grimstad.

— Jeg har følt at jeg har vært i vannskorpen. Jeg føler jeg har hatt resultatene til å være med, men det handler også om sammensetning, sier Røinås.

Han blir tiltenkt en jokerrolle i U23-laget.

— Dersom Halvorsen ikke har dagen, eller er borte fra spurten, har vi Røinaas i bakhånd. Han er en ypperlig joker i dette selskapet, sa Kristiansen på pressekonferansen.

— Den overhengende målet denne sesongen har vært VM, og jokerrollen i laget var den rollen jeg kunne håpe på. Jeg kan ikke utsette at det kjøres for Doffen. Han er udiskutabelt det beste kortet, sier Røinås.

Grimstad-gutten vil være Halvorsens siste opptrekker om det blir massespurt.

— Med 200 meter igjen er det to stykker fra Sørlandet der fremme. Det er drømmen, sier Røinås, som mener Halvorsen vil være en naturlig medaljefavoritt før løpet.

- Er det full klaff så er kvaliteten der for medalje , sier han.

Dersom Halvorsen eller Røinås vinner U23-VM, kommer de inn i en eksklusiv klubb av norske vinnere. Fra før har Kurt Asle Arvesen, Thor Hushovd og Sven Erik Bystrøm vunnet fellesstarten U23-VM.