ALFHEIM: Gjermund Åsen har hatt en meget god forsesong med TIL etter at han kom fra Ranheim like før jul.

Bak hans silkemyke teknikk og ferdigheter ligger det timevis med egentreninger gjennom oppveksten på Heimdal utenfor Trondheim.

Men på fritiden er den offensive midtbanespilleren også opptatt av kortspill, bondebridge, sammen med noen andre av «Gutan».

– Etter at jeg kom til Tromsø har det vært veldig mye kortspill og straff (for dem som taper). Vi har kjøpt en egen liten svart bok som vi har i garderoben der vi noterer alle straffene, forteller Åsen.

– Det er enten en pengestraff, til resten av deltakerne i kortspillet, eller at du må gjennomføre diverse straffer: om du vil bli piercet, eller at du går med et headset og blir «styrt» via mobiltelefon og sagt hva du skal gjøre, forsetter han.

Farget håret

Det hører med til historien at Magnar Ødegaard måtte – som straff – farge håret på La Manga.

– Det er litt sånn med generasjonen vår, at vi har litt straffer og konkurranseinstinkt utenfor banen også. Det er mye tid til det også, sier Åsen.

– Har du fått noen selv?

– Jeg har tapt noen jeg, også.

Det ble også straff da man tapte i spill i Ranheim. En av dem var å bli kjørt ut i distriktet – med bind for øynene – til et ukjent sted. Og så må man finne veien hjem selv ...

Men slike stunt skjer ikke i TIL.

– Det har jeg faktisk vokst av meg! Jeg er ikke så godt kjent i strøket, men jeg tror du kommer bra langt når du kommer ti minutter utenfor Tromsø. Men den straffen har vi ikke hatt ennå, nei, smiler Åsen.

Samlende

Det er ikke uvanlig med kortspill – og straff for tap – i eliteserieklubbene. Stabæk var kanskje mest «kjent» for det for en tid tilbake.

Åsen tror at det at man samles på fritida, og finner på litt sprell, er positivt for lagmoralen.

– Jeg føler det, ja. Vi utforsker litt grensene til hverandre om hvor vi skal sette straffene. I tillegg sitter vi to timer på brakka for å spille kort etter trening, og det binder litt bånd det også. Du sitter kanskje to-tre gutter igjen og ser på eller snakker med oss, så jeg føler det er blitt et knutepunkt for oss nye. Vi har fått med Drage, Moldskred, Gjesdal. Jeg føler det har vært en veldig fin redskap til å komme inn i gruppa, sier Åsen.

For ordens skyld: Det er ingen som har måttet pierce seg ennå. Og det er ikke øreflippen som skal pierces.

– Du får tre eller fire valg når du taper, ingen har våget seg på piercingen ennå. Før eller siden er noen som gjør det, for listen hever seg hele tiden, sier Åsen.

– Kan slå alle

Men vi må snakke litt fotball også. Mandag er det serieåpning: Sarpsborg 08 kommer til Alfheim. Mange mener TIL har fått en fint knippe med kamper i starten.

– Det vil bety mye (å få en god start). Det er ikke noe som er så artig som å starte hjemme på Alfheim. Jeg har ikke sett så mye på kampoppsettet, men jeg føler egentlig alle lagene i Tippeligaen er mulig å slå, så det er opp til oss selv. Vi går på banen for å vinne hver eneste kamp og føler egentlig at vi har et veldig bra potensial i laget. sier Gjermund Åsen.

– For min del spiller det egentlig ikke så mye rolle hvem vi møter i starten. Vi vil ha en god start uansett, og det skal vi gjøre alt for at vi får.

Sier Gjermund Åsen.