Målfoto måtte til for å kåre Alejandro Valverde til vinner av den tredje etappen i Vuelta a España mandag. Spanjolen overtok samtidig den røde ledertrøyen.

Movistar-rytteren var knepent foran landsmannen Joaquim Rodriguez (Katjusja) over målstreken i Arrate. Sistnevnte trodde han hadde vunnet, men fikk senere vite at han hadde jublet for tidlig.

Etter seieren mente Valverde at Rodriguez lett kunne ha vunnet etappen.

– «Purito» fortjente å vinne like mye som jeg gjorde. Han skremte meg litt, men på slutten ble han litt for selvsikker og jeg kom meg forbi ham, sa Valverde.

Kvartett

Det var en kort, men intens avslutning på mandagens fjelletappe. Valverde og Rodriguez utgjorde en kvartett med Alberto Contador (Saxo Bank) og Chris Froome (Sky) opp det siste fjellet. På de siste meterne stakk de to førstnevnte av gårde og gjorde opp om etappeseieren.

Selv om hjemmefavoritten Valverde vant og sikret seg 20 bonussekunder, var det landsmannen Contador som var etappens mest offensive rytter. Han prøvde seg med flere rykk i avslutningen, men han klarte ikke å holde helt inn og ble nummer fire. Froome endte på tredjeplass.

– Fornøyd

Valverde tok over ledertrøyen fra lagkameraten Jonathan Castroviejon. Han leder sammenlagt med 18 sekunder foran Beñat Intxausti. Rodriguez er ytterligere ett sekund bak på tredjeplass.

– Vi er fornøyde. Laget har klart å holde på ledelsen. Trøyeholderen er byttet ut, men vi har holdt den i laget. Men fortsatt kan alt skje. Det blir tøft å holde på den røde trøyen inn mot Madrid. Det er mange sterke konkurrenter i feltet, sa Valverde.

Gabriel Rasch tok det rolig i fjellene og syklet i mål som nummer 81. I sammendraget ligger FdJ-rytteren på 79.-plass.

(©NTB)