TRONDHEIM (adressa.no): Det er over to uker til avspark i toppkampen mellom RBK og Molde. Og ja: I mellomtiden rekker spillerne både å gjennomføre ferien og å spille mot Sarpsborg og Tromsdalen (NM).

Men allerede nå er 15.500 billetter solgt til Molde-oppgjøret.

Med andre ord. Det blir stinn brakke på Lerkendal 27. juni – for tredje gang denne sesongen.

— 15 dager før 16.mai-kampen, som pleier å være fullsatt, hadde vi til sammenlikning solgt 11.000, illustrerer Tove Moe Dyrhaug overfor adressa.no.

Solgte flere sesongkort

RBKs daglige leder er overveldet over hvor raskt billettene rives vekk:

— Hovedårsaken er at laget presterer, og at det er mye humør i og rundt klubben for tiden. Folk trives med å gå på Lerkendal. Så er det jo toppkamp mot Molde, så klart, i tillegg til at vi har hatt en langsiktig plan med å nå ut i distriktene igjen, sier hun.

POPULÆR: Tove Moe Dyrhaug og RBK drar store publikumsmasser til Lerkendal. Foto: TERJE SVAAN

Med fullsatt Molde-kamp vil RBK så langt i 2015 ha et snitt på 18.200 tilskuere. Man må tilbake til mesterligasesongen 2007 og europaliga-høsten 2008 for å finne tilsvarende. Men ikke at det var solgt så mange billetter så lenge før kampstart.

Den gangen sviktet RBK i serien, men salget av sesongkort i 2007 var unormalt høyt på grunn av mesterliga-gulroten. I 2007 endte man derfor på 19850 tilskuere i snitt.

Også i 2008, da klubben endte i 18.950 i snitt var sesongkortsalget helt annerledes enn i dag.

Og: Den gangen var det også en annen policy med utlevering av gratisbilletter.

Miraklet på Mestalla

I 2007 fikk da folk for øvrig også valuta for Lerkendal-pengene, med sjokkseieren over Valencia (2-0) som høydepunktet. I hvert fall hjemme. Den høsten leverte RBK «miraklet på Mestalla» med å vinne 2-0 også borte mot spanjolene, og tok også et poeng borte mot Chelsea — som utløste sparkingen av Jose Mourinho.

— Vi hadde «kunstig» høyt salg av sesongkort det året. Så når det gjelder trøkk og interesse rundt en enkeltkamp i eliteserien, har vi aldri opplevd maken av hva vi gjør nå, sier Dyrhaug.

Lerkendal har en kapasitet på 21.405 seter.