Indiske Pendyala Harikrishna måtte gi tapt for verdensmester Magnus Carlsen i Norway Chess tirsdag. Også Carlsens sterkeste utfordrere i turneringen vant sine partier i første runde.

Verdensener Carlsen sto godt gjennom hele partiet, men hadde en tenkepause på nesten 36 minutter etter 12. trekk. Det overrasket og skapte en viss bekymring for at han skulle slippe opp for tid.

Etter dette var det imidlertid Harikrishna som kjempet mest mot klokka, og til slutt måtte han gi tapt for Carlsen etter 41 trekk.

– Det var et litt typisk åpningsparti, der jeg hadde mange gode alternativer for å vinne. Men det var litt teit å komme så langt ned på tiden, sa Magnus Carlsen i TV 2 sjakksending.

Onsdag møter Carlsen bulgarske Veselin Topalov i 2. runde av turneringen. Topalov spilte tirsdag remis med svarte brikker mot armenske Levon Aronian.

Russiske Vladimir Kramnik og nederlandske Anish Giri er Carlsens antatt sterkeste utfordrere i turneringen, som nummer to og fire på verdensrankingen. De åpnet også med hvite brikker og gikk begge seirende ut av oppgjørene mot svenske Nils Grandelius og ukrainske Pavel Eljanov tirsdag. (©NTB)

----------------- Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor VIFs snuoperasjon, Riises dommerutskjelling, Barcas kollaps og Deilas ydmykende nedtur er blant temaene: