I minuttene før kampen ble John Arne Riise presentert som ny AaFK-spiller til stor applaus fra publikum. I tillegg ankom kampballen i helikopter for anledningen, så det var en spesiell åpning på sesongen på Color Line stadion i kveld.

Innledningsvis i kampen var det Stabæk som hadde ballen mest, mens AaFK virket en smule nervøse. Men det var hjemmelaget som fikk den første sjansen etter snaue kvarteret da Edvard Skagestad var nær ved å krige ballen i mål etter et frispark fra Bjørn Helge Riise.

Perfekt frispark

Etter målsjansen våknet AaFK mer til live og hadde ballen mer, men uten at de klarte å skape så mye av den grunn. Stabæks hurtigtog Asante fikk sin mulighet fra rundt 18 meter ti minutter før pause, men avslutningen gikk over Lie i AaFK-buret.

Noen minutter senere fikk Thrandarson ballen inne i feltet etter et godt innlegg fra Kirkeskov, men islendingens avslutning med venstrefoten ble for svak. Dermed gikk lagene til pause med 0-0. Men det gikk ikke mer enn to minutter ut i andre omgang før Color Line stadion eksploderte da Orry Larsen headet inn 1-0. Kaptein Riise slo et perfekt frispark inn i feltet der Orry Larsen fikk gå umarkert opp og sette inn årets første seriemål.

Stjernesmell for Thrandarson

Midtvegs i omgangen gikk Thrandarson rett i bakken i en duell med gjestenes keeper, som kom rusende ut etter ei svak Stabæk-klarering. Islendingen gikk av banen med en blødende nese og måtte byttes ut til fordel for Marlinho.

Åtte minutter etter scoringen fikk Omoijanfo fin første avslutning på mål, som gikk rett på Lie som bokset ballen unna. Stabæks andre sjanse kom et kvarter før slutt da innbytter Meling fikk heade fritt fra 5-6 meter, men den gikk heldigvis for hjemmelaget utenfor. Ni minutter før slutt kunne Boli avgjort kampen til 2-0 da han snappet ballen bak Stabæk-forsvaret, men bortelagets keeper ryddet opp.

Stabæk hadde naturlig nok ballen mye mot slutten av kampen, men klarte ikke å skape noen farligheter før på overtid da Njie fikk avslutte fra fem meter utenfor. Dermed fikk AaFK og trener Trond Fredriksen en drømmestart på sesongen.