Southampton — Manchester United 1-2

Manchester United hadde kun tre skuddforsøk borte mot Southampton. Det er det laveste antallet skudd laget har hatt i Premier League siden august 2003, skriver statistikktjenesten Opta.

Til sammenligning hadde Southampton 15 skudd i løpet av de 90 minuttene på St. Mary’s.

MISFORNØYD: Louis van Gaal slaktet eget lag etter 2-1-seieren i kveld. Foto: Ap

United sikret likevel lagets femte strake seier etter to scoringer av Robin van Persie. Manager Louis Van Gaals menn ligger nå på tredjeplass i Premier League.Men sjefen selv var meget misfornøyd etter kampslutt.

– Vi hadde ikke selvtillit med ballen i beina. Southampton spilte bedre enn Manchester United, men vi hadde flaksen på vår side. Vi var veldig heldige, sier han i intervjuet med Sky Sports.

Allerede etter 39 minutter viste van Gaal sin brutalitet. Southampton hadde akkurat utlignet, og United-spillerne virket litt skjelvne. Det gikk utover Patrick McNair. Han ble byttet ut fem minutter før pause.

– Han hadde ingen selvtillit på banen, og han hadde allerede gitt vekk to-tre store sjanser. Så jeg hadde ikke noe valg, jeg måtte ta ham av, sier van Gaal.

Sky Sports reporter antydet at det kanskje var litt brutalt for en 19-åring å bli byttet ut allerede før pausen.

– Det er selvfølgelig tøft, men det er i hans beste interesse, svarte van Gaal.

Om byttet ble avgjørende, er vanskelig å si, men Manchester United vant til slutt kampen 2-1. Dermed har Louis van Gaals menn vunnet fem strake kamper og klatrer opp til en fin-fin tredjeplass på tabellen.

Det er det neppe mange United-supportere som turte å håpe på for én måned siden — da lå United helt nede på 10. plass, syv poeng bak Manchester City på tredje.

Men det ble definitivt ingen enkel seier for United borte mot Southampton.

Hjemmelaget vant 15-3 i antall avslutninger - men i målprotokollen sto det likevel 2-1. – Vi spilte ikke vår beste fotball, det var litt slurvete til tider. Men vi kjempet det vi kunne, alle ga alt de hadde, og til slutt tippet vi resultatet i vår favør, sier van Persie i et intervju vist på TV 2. ## Sjokkerende forsvarsspill

Robin van Persie sendte gjestene i ledelsen allerede etter tolv minutter på St. Marys i Southampton. Hjemmelagets midtstopper José Fonte gjorde en gigantisk tabbe da han skulle spille ballen til egen keeper.

Van Persie snappet opp tilbakespillet og pirket inn 1-0-scoringen bak Fraser Forster. Men så gikk det tråere for Manchester United. 20 minutter etter åpningsmålet utlignet Graziano Pellè, og ut omgangen var det Southampton som styrte showet.

– Forsvarsspillet til Manchester United er skremmende. Gir bort enorme rom, og kombinerer det med individuelle feil, skrev Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter.

Van Persie: - Følte meg bra i kveld

Men én ting kan man ikke ta fra Manchester United. De har fortsatt spillere av høy klasse. Og mandag var det én mann som skilte seg ut: Robin van Persie.

På et glimrende slått frispark av spisskollega Wayne Rooney, fant van Persie rom og tid og satte inn sitt andre mål for kvelden. 2-1!

2-1 ble også sluttresultatet, og Robin van Persie troner nå alene på toppen av Uniteds toppscorertabell for Premier League.

– Jeg følte meg bra i kveld, og jeg har følt meg bra de siste ukene. Jeg kan lett spille 90 minutter, og da kommer målene og seirene etter hvert, sier Robin van Persie som ble kåret til banens beste spiller.