Siste oppkjøring før OL er i gang for det norske kvinnelandslaget i håndball. Trener Thorir Hergeirsson sier de er et lite stykke unna toppformen.

Bare en kort stund etter ankomsten i Ulsteinvik gjennomførte de norske håndballjentene sin første treningsøkt før firenasjonsturneringen “Ulstein cup” neste uke. Mens Romania, Frankrike og Spania kommer i midten av neste uke, startet Thorir Hergeirssons mannskap opp allerede torsdag kveld.

Camilla Herrem er alltid blid. Også da hun ankom Ulsteinvik for å finpusse OL-formen. Foto: Joakim Rødven

— Det er alltid godt å komme i gang. Det er lett å se at det har vært en liten nedprioritering på håndball med mer på fysikken. Det er et stykke igjen til håndballformen er på plass, men vi har også en god del tid på oss. Så det blir godt å komme i gang med jobbingen, sier islendingen.

Full tropp

Landslaget kommer stort sett med full tropp til Ulsteinvik, bare Silje Solberg er ikke med i troppen som blir med til OL. I tillegg er Marta Tomac og Marit Frafjord med under samling på Sunnmøre.

Med en klar ambisjon om å finpusse de siste detaljene før sommerlekene i Brasil forventer Hergeirsson en god matching den kommende uken.

Linn Kristin Riegelhuth Koren gjør landslags-comeback etter fødsel, og er på plass i Ulsteinvik. Her er «Linka» (t.h.) sammen med hjemmeværende reserve Marit Malm Frafjord. Foto: Joakim Rødven

— Alle de lagene vi møter er lag som er kapable til å hevde seg og komme på pallen i OL, så man får ikke bedre treningsmotstand, slår Hergeirsson fast, og legger til viktigheten av firenasjonsturneringen som starter torsdag neste uke:- Dette er hovedtreningskampene våre før OL, så det er de vi skal bruke til å samspille laget ytterligere og jobbe med det som blir viktig i OL – hva trenger vi å forsterke inn mot lekene, sier landslagstreneren.

Medaljekandidat

Norge er de regjerende mesterne etter at de slo Montenegro i finalen for fire år siden. Hergeirsson regner med at Norge kommer til å være en av nasjonene som kjemper om heder og ære også i år, selv om han innser det kommer til å bli knalltøft.

Klart for avreise fra Ulstein Hotell til Ulsteinhallen og første treningsøkt på treningsleiren. Foto: Joakim Rødven

— Vi skal kjempe i toppen, og det betyr å slåss om medaljer. Vi er ett av lagene som kan være med å kjempe om det gjeveste, men det kommer til å bli beinhardt. Det kommer til å være én medaljekandidat i den gruppen som ikke engang kommer til kvartfinalen. Så tøft er det, sier islendingen.Norge møter først Romania på torsdag neste uke, etterfulgt av Spania på lørdag og til slutt Frankrike på søndag. OL i Rio starter 5. august.