Åsane – Sandnes Ulf 1-0

– Jeg fikk et bra innlegg og prøvde å styre den i lengste. Ballen gikk utrolig sakte, men det var nesten litt deilig for da fikk jeg tid til å kjenne pulsen øke, sier kampens eneste målscorer.

Åsane trengte ett poeng for å være helt sikker på fornyet kontrakt i Obos-ligaen. Sandnes Ulf på sin side kjempet om å klare tredjeplassen, som vil være en fordel i play-off.

Etter utvisningen av Simen Lassen var beskjeden klar: Åsane skulle ikke vise at de var en mann mindre på banen.

– Vi skulle sammen dekke meterne til Simen. Dette var utrolig imponerende av spillergruppen. Denne prestasjonen sier veldig mye om Åsane, sier Hammersland, som var helt ferdig da han ble byttet ut.

– Fotball blir ikke vakrere

Åsane snudde en dårlig periode med syv kamper uten seier og to poeng da laget slo Strømmen 2-0, og tok et stort skritt mot ny kontrakt i 1. Divisjon. Så røk oransjetrøyene på et 1-0-tap borte mot Levanger forrige runde. Dermed var ikke Åsane helt sikret spill på nest øverste nivå neste sesong da de tok imot Sandnes Ulf søndag. Oppgaven ble tøffere da Simen Lassen fikk marsjordre etter halvtimen spilt. Lassen sparket ned Pontus Engblom bakfra.

– Jeg tenkte jeg skulle stoppe overgangen. Umiddelbart tenkte jeg at det ble gult kort, men dommeren var av en annen oppfatning, og det må jeg akseptere, sier Lassen.

Derfor var det ekstra gledelig for Lassen at laget sikret plassen på egenhånd.

– Jeg tenkte jeg hadde satt laget i en vanskelig situasjon, men de løste det og viste en enorm moral, sier Lassen.

Bakerst for Åsane stengte Eirik Østgaard buret. Etter en fem måneder lang periode med en skadet skulder, fikk sisteskansen løst problemet denne uken.

– Da kom også prestasjonen. Det var sinnsykt deilig, spesielt at vi gjør det hjemme mot et godt lag, og med ti mann. Fotball blir ikke vakrere, sier sisteskansen, som garanterte feiring etter kampen.

Trener Kjetil Knutsen er glad laget slipper at alt må avgjøres i siste kamp borte mot Ranheim.

– Slik kampen ble hadde jeg vært fornøyd med uavgjort, så det står stor respekt av arbeidet spillerne la ned i dag, sier Knutsen.

(for abonnenter)

Tidlig dusj

Det første kvarteret var innholdsfattig. Sjansene uteble og lagene risikerte lite for å skape farligheter. Verken Kjetil Knutsen eller Bengt Sæternes maktet å overliste hverandres mannskap.

Etter tyve minutter kom kampens første farlighet. Eirik Wollen Steen raget høyest på en corner og headet ballen mot lengst, men Sandnes Ulf fikk avverget til ny corner. Den fikk de ikke noe ut av.

Åsane produserte også neste farlighet. Stian Nygard kom seg løs på 20 meter, men skuddet gikk langt over. Hjemmelaget etablerte et grep om kampen ut i omgangen, men satte ikke Saku-Pekka Sahlgren i Sandnes Ulf-buret på særlig prøve.

Det var på corner det meste skjedde i første omgang. Eirik Schulze plukket opp en klarering og fyrte av. Treffet var av det urene slaget, og gikk godt utenfor.

Etter halvtimen spilt var Wollen Steen igjen frampå på corner. Headingen fikk han ikke satt under tverrliggeren.

Like etter kontret Sandnes Ulf. Lars Pontus Engblom avanserte og ble sparket ned av Simen Lassen. Ballen var langt fra taklingen. En unødvendig takling bakfra som ble belønnet med rødt kort av Christian Moen. Åsane måtte dermed spille én time med ti mann.

Engblom var nære ved å gi bortelaget ledelsen etter 39 minutter. Aksel Berget Skjølsvik spilte spissen fri på venstre, men Østgaard reddet med en benparade. Minuttet senere fikk Åsane sin største sjanse i kampen. Joakim Hammersland løp seg fri, men klarte ikke å overliste Sandnes Ulfs sisteskanse. På den påfølgende corneren viste Wollen Steen igjen frem duellstyrken, men headingen ble for svak og skled ut til venstre. Åsane holdt trykket ut omgangen og var nærmest scoring. 0-0 til pause.

Kanon i treverket

Hammersland var kvikk i første og satte bortelagets forsvar på prøve like etter avspark i andre omgang. Vingen, som opererte som spiss, rev seg løs alene med tre forsvarere, men avslutningen ble enkel for Sahlgren.

Like etter var bortelaget centimetere fra å ta ledelsen. Kent Håvard Eriksen fyrte av på frispark fra 20 meter. Ballen smalt i undersiden av tverrliggeren. Åsane la seg dypt med alle mann godt inne på egen halvdel.

Etter nesten 70 minutter fikk Hammersland betalt for jobben alene på topp. Nygard fikk rom på høyresiden og svinget en flott ball inn i feltet. Spissen for dagen fikk både tid og rom og headet ballen helt inne ved venstre stolperot. 1-0 til laget med ti mann.

Kvarteret før slutt satte Eriksen hjemmelagets sisteskanse på prøve, men Østgaard leverte en solid redning i en god periode for Sandnes Ulf. Dermed kunne Åsane juble for fornyet kontrakt.