Bortskjemte. Det var liksom ikke dette vi så for oss: en Tour-uke uten grunn til å juble. Den var jo full av norske muligheter.

Alexander Kristoff sa det egentlig veldig godt selv lørdag: «For meg har dette vært en mislykket uke».

Den har vært en blanding av uhell, lagtrøbbel og egne bommerter for mannen som så til de grader har skjemt oss bort med seire de to siste sesongene. På toppen av det hele kom altså kokainsaken til hans beste hjelper Luca Paolini.

Ut i skam

Kristoff hevdet lørdag at han ikke brukte mye energi på Paolini-saken, men det er i tilfelle en prestasjon på høyt nivå. Man merker at lagets «road captain» og mest erfarne rytter blir kastet ut av rittet i skam. Paolinis galskap gjør Katjusja til et dårligere lag. Både nå og i tiden fremover.

Med én kilometer igjen på lørdagems etappe lå Edvald Boasson Hagen an til å kjempe om en topplassering, men så fikk han kjedetrøbbel. MTN-Qhubeka-rytteren fra Rudsbygd har fått mange klapp på skulderen av oss som gleder oss over at han igjen er en rytter å regne med. Men derfra til å vinne etapper er det et godt stykke. Boasson Hagen selv hadde høyere ambisjoner enn et par femteplasser før årets Tour-start.

Kommer flere sjanser

Det kommer flere sjanser for de norske, men de er få. Nå er det Chris Froome, Alberto Contador, Nairo Quintana, Tejay van Garderen og Vincenzo Nibali det skal handle om. Allerede i dag er det tid å hente på rivalene.

28 kilometer lagtempo høres kanskje ikke så sexy ut, men søndagens løype er tøff. Den er kupert, og helt til slutt kommer en bakke på 1,7 kilometer med en gjennomsnittlig stigning på 6,2 prosent. Husk at tiden ikke stoppes før den femte beste på laget er i mål. Kanskje man ikke kan tape hele Tour de France i dag, men Quintana og Nibali er allerede i trøbbel og tåler ikke tape mye til ledende Froome.

Etter en hviledag mandag venter noen tøffe dager i Pyreneene. For mange er det først nå det virkelig store dramaet starter.