Lindsey Vonn vant det utsatte super-G-rennet i Cortina mandag. Det var hennes 63. verdenscupseier.

Søndag tangerte hun rekorden til Annemarie Moser-Pröll på 62 seirer da hun vant utforrennet i Cortina d'Ampezzo. Mandag la hun den østerrikske legendens 35 år gamle notering bak seg og er alene på toppen.

30-åringen slapp imidlertid å feire alene. Kjæresten Tiger Woods overrasket Vonn ved å dukke opp i alpinanlegget i Nord-Italia. Golfstjernen var blant de aller første til å gratulere.

— Jeg hadde ingen anelse om at han ville dukke opp her. Han hadde jo sendt meg en SMS for å ønske meg lykke til, sa hun.

— Det viste seg at min far hadde arrangert det og sørget for at ingen røpet det. Og så familien min, som aldri har greid å holde på en hemmelighet!

Gratulasjoner fikk hun også fra Moser-Pröll, som synes det er flott for sporten at en ny utøver er på toppen av seierslisten.

Historie

— Amerikanere er veldig opptatt av rekorder. Jeg håper dette gir alpinsporten mer oppmerksomhet. Det vil være flott om dette skaper større interesse og høyere TV-tall i oppkjøringen til VM på hjemmebane. Det er en fantastisk sport, sa Vonn.

— Da jeg begynte karrieren, var målet mitt å vinne ett renn i verdenscupen. Nå har jeg skrevet meg inn i sportens historie. Det er vanskelig å sette ord på hva dette betyr for meg.

Den gang Moser-Pröll herjet i løypene var det færre renn, og super-G fantes ennå ikke. Likevel har hun fått en verdig arvtaker. Vonn ville trolig ha slått rekorden for lenge siden om hun ikke hadde vært rammet av en rekke alvorlige skader.

Hun ødela korsbåndet da hun falt under VM i 2013 og havnet utenfor i halvannet år. Hun slo nemlig opp skaden tidlig i OL-sesongen, og det knuste drømmen hennes om suksess i Sotsji-lekene.

Lang vei

— Det har vært en lang vei til her jeg er i dag. Når jeg ser tilbake på karrieren kan jeg nesten ikke tro at jeg har vunnet så mye, sa hun da hun søndag tangerte Moser-Prölls rekord.

Hun har i perioder dominert sporten sin siden hun debuterte i verdenscupen som 16-åring. Da het hun Lindsey Kildow.

Vonn, som har beholdt etternavnet etter skilsmissen fra Thomas Vonn, noterte sin første pallplassering i Cortina for 11 år siden. Siden har hun sikret seg 17 krystallkuler for sammenlagtseier i ulike verdenscuper, blant dem fire store kuler for totalseirene i 2008, 2009, 2010 og 2012. Hun har rennseirer i alle fem disipliner.

Mandag kjørte hun inn til overlegen seier 85 hundredeler foran østerrikske Anna Fenninger. Tredjeplassen gikk til Liechtensteins Tina Weirather, som var 92 hundredeler bak Vonn.

Norge hadde med Ragnhild Mowinckel, som kjørte inn til 15.-plass, slått av Vonn med 2,24 sekunder. Det er sesongbeste for henne i øvelsen. (©NTB)