Se høydepunkter fra kampen i vinduet ovenfor

Barcelona-Atletico Madrid 2-1

• Slik vurderer Lars Tjærnås kvartfinalistene i Champions League.

Atletico Madrid ledet i Barcelonas lekegrind. Messi og Neymar bommet på alt. Men på 13 magiske minutter snudde Luis Suarez den første kvartfinalen i Champions League.

Med to mål avgjorde han den første kvartfinalen. Totalt har uruguyaneren 45 mål på 45 kamper denne sesongen.

Men Suarez mente kampen kunne fått et annet utfall dersom ikke Fernando Torres, spissen han erstattet i Liverpool i februar 2011, hadde blitt utvist 10 minutter før pause.

— Det var avgjørende. Alle vet hvor god Torers kan være, sa Suarez til den spanske avisen AS.

— Det viktigste er at vi vant og at de må score på Calderon, tilføyde Suarez til Barcelonas egen Twitter-konto.

Ble tvunget til å gjøre feil

Barcelona kom rett fra 1-2-tap mot Real Madrid i El Clásico lørdag. Men kunne katalanerne tape to på rad hjemme på Camp Nou.

Lionel Messi og hans lagkamerater ble i hvert fall stresset fra start.

DEN SATT! Luis Suarez scoret to ganger da Barcelona snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Atletico Madrid på Camp Nou. Foto: Sergio Perez Livepic, Reuters

Barcelona ble – gang på gang – tvunget til å gjøre feil. Svært godt organiserte Atletico gjorde det vanskelig for seiersvante Barcelona-spillere på eget gress. De ble nektet sitt eget spill i sitt eget hjem.Vertskapet kom riktig nok til to gode målsjanser ved Messi og Neymar. Men midtveis i omgangen var det gjestene fra Madrid som tok ledelsen. Koke spilte nydelig fri Fernando Torres i bakrommet. Den hjemkomne spissen lurte ballen mellom føttene til Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen.

1-0 til gjestene og en verst mulig tenkelig start i Champions League-kvartfinalen for den regjerende mester.

Knepen hjemmeseier for Bayern i den andre kvartfinalen. Se video

Barcelona vet mer enn noen andre hvor seige og gjerrige intense Atletico Madrid kan være. I 11 av de 12 siste oppgjørene har det aldri skilt mer enn ett mål mellom lagene.

10 minutter før pause pådro målscorer Torres sitt andre gule kort, et unødvendig et, men ville det bety mer handlingsrom for Barcelona? For Atletico Madrid kom definitivt til å mure igjen for å holde på det som ville være et glitrende resultat før returmøtet på Vicente Calderon om en uke.

Stormløp fra Barcelona

Starten av annen omgang ble et stormløp fra Barcelonas side.

Messi forsøkte seg med et brassespark. Neymar traff tverrliggeren. Sånn fortsatte. Det var spill mot ett mål. Utligningen måtte komme.

Der Messi og Neymar bommet, traff rekkekamerat Luis Suarez fra tre meters hold.

Uruguyaneren styrte i mål lagkamerat Jordi Albas avslutning.

Og kvarteret før slutt satt den igjen for Barcelona-spissen. Dani Alves la inn fra høyre og Suarez styrte ballen i mål med hodet. Det var stjernespissens åttende mål på åtte Champions League-kamper denne sesongen.

0-1 ville vært et vrient resultat for den regjerende mester før returmøtet. 2-1 ser langt bedre ut. Men det holder med 1-0-seier for Atletico for å avansere til semifinalene.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Lars Tjærnås forteller om masseslagsmål på Stamford Bridge hvor han selv fikk delt ut noen lusinger: