- Trondheim kommune har store ambisjoner for Granåsen som arena for skiskyting og har investert store beløp i anlegget og i elektroniske skiver. Systemet er det tredje i sitt slag i Norge og gjør det mulig å se nøyaktig hvor skytteren treffer, sier Eivind Bergsmyr om de nye superblinkene. - Trondheim kommune har store ambisjoner for Granåsen som arena for skiskyting og har investert store beløp i anlegget og i elektroniske skiver. Systemet er det tredje i sitt slag i Norge og gjør det mulig å se nøyaktig hvor skytteren treffer, sier Eivind Bergsmyr om de nye superblinkene.

De nest beste skal teste nye superblinker i Granåsen

Verdens beste juniorer tester nye elektroniske skiver under NM i skiskyting i Granåsen.

Mens Emil Hegle Svendsen og de andre skiskytterstjernene finpusser formen foran Oslo-VM i neste uke, kjemper de trønderske talentene om gull i Granåsen.

Leder av hovedkomiteen for junior-NM i ski-skyting i Trondheim, Eivind Bergsmyr, ser frem til å innvie det nye skiskytteranlegget i Granåsen. 550 deltakere og et par hundre funksjonærer får blant annet testet det nye blinksystemet, som trolig også blir innført i internasjonale renn.

Tester nytt system

— Trondheim kommune har store ambisjoner for Granåsen som arena for skiskyting og har investert store beløp i anlegget og i elektroniske skiver. Systemet er det tredje i sitt slag i Norge og gjør det mulig å se nøyaktig hvor skytteren treffer, ifølge Bergsmyr.

Også IBU (Det internasjonale skiskytterforbundet) kommer til Trondheim for å vurdere om MegaLink-systemet skal få internasjonal godkjenning.

— Anlegget i Granåsen er også blant de beste i landet for å gi publikum muligheten til å følge tett på rennene og det som skjer på arenaen, blant annet på storskjerm.

Trønderske håp

Bergsmyr har registrert at flere er bekymret for etterveksten i skiskytingen.

— Den bekymringen deler jeg ikke. Nivået på de unge norske skiskytterne er meget høyt, noe medaljene i Ungdoms-OL viser. Vi har også flere trønderske talenter som vil hevde seg, som Martin Lien Spjøtvold, Sivert Borgen, Odin Garli, Lotte Lie og Hilvi Emerense Hamar, sier Bergsmyr.