KUUSAMO (Aftenposten.no): — Det var ikke noe godt skihopp. Det var et arbeidsuhell, konstaterte trønderen etter 19. plassen i Kuusamo.

32-åringen var irritert på seg selv på grunn av det mislykkede førstehoppet. Dagen før hoppet Bardal tre ganger over 140 meter under treningshoppingen.

Derfor var 28. plassen etter første omgang en gedigen nedtur. Han traff bedre i finaleomgangen og hoppet seg opp ni plasser.

— Jeg ble for ivrig, jeg var ikke like rolig som det jeg var i går. Jeg kom litt for mye fremover. Utrolig irriterende, fastslo han.

- Hvorfor skjer dette?

— Jeg vet ikke hvorfor. Men jeg må være mer tålmodig. For dette var for dårlig. Men nå er jeg ferdig med dette rennet.

- Hvordan skal du snu dette til neste renn?

— Ting er jo bra. Prøveomgangen var bra og andreomgangen var ganske nære. Jeg må bare slippe meg løs og være tålmodig.

Ikke preget

Bardal nektet for at han var preget etter å ha hoppet bakken ned tre ganger torsdag.

— Nei. Jeg følte at jeg hadde lagt det bak meg.

Landslagstrener Alexander Stöckl hadde ikke noe godt svar på hvorfor Bardal ikke lyktes i det første hoppet. Østerrikeren ville studere hoppet på video før han kom med en grundig analyse.

— Men det var litt spesielle forhold på kulen. Og det var ikke 100 prosent treff på hoppkanten.

- Bardal sier selv at det var et arbeidsuhell?

— Ja, hvis han sier det, så stemmer nok det.

Sveitseren Simon Amman var suveren i hoppbakken ved Ruka skiarena etter et praktfullt finalehopp på 142 meter. Anders Fannemel ble som i Klingenthal sist helg beste nordmann. Fannemel ble nummer seks, to plasser svakere enn i verdenscupstarten.

— Han er en av de mest stabile hopperne nå. Anders har bra kontroll på teknikk, kropp og de fysiske forberedelsene til renn. Det er gledelig å vite at ting er på plass, fastslo Stöckl.