Ole Kristian Selnæs ble kåret til årets spiller i eliteserien søndag. Veteranen Frode Johnsen fikk Kniksens hederspris.

Midtbaneankeret Selnæs har til tider vært enorm for Rosenborg. 21-åringen har spilt seg til landslagsplass og interesse fra flere større klubber. Han har også prestert nok til få prisen for både årets spiller (gullballen) og årets midtbanespiller.

— Det er utrolig stort. Det er en ære og jeg blir utrolig glad. Det er mange gode spillere i eliteserien, sa Selnæs til TV 2. Det er Norges Fotballforbund og TV 2 som deler ut prisene i samarbeid.

Johnsen-pris

Frode Johnsen ble toppscorer i eliteserien i 2014. I år var 41-åringen mye involvert for Odd i starten av sesongen, men etter de sju første kampene har veteranen slitt med skader.

Johnsen har ikke vært på banen siden runde 14 og bestemte seg for å legge opp. Måljegerens innsats ble belønnet med Kniksens hederspris. I år stoppet angriperen på to mål.

Prisen for årets unge spiller gikk til Strømsgodset Iver Fossum. 19-åringen har bidratt sterkt til Godsets gode høstform. Unggutten startet alle sølvvinnerens kamper, scoret elleve mål og hadde seks målgivende pasninger.

Tre RBK-priser

Ørjan Nylands prestasjoner i Molde og på landslaget gjorde at målvakten ble kjøpt av tyske Ingolstadt. Burvokterens spill i år har gitt ham tittelen årets keeper.

Jonas Svensson var egentlig midtbanespiller før sesongen, men ble flyttet ned på høyrebacken. Der har RBK-spilleren vært svært solid. 22-åringen har spilt så bra at han ble kalt inn til landslagets kamper mot Malta og Italia. Søndag ble han tildelt prisen som årets forsvarsspiller.

Også prisen for årets angriper endte hos Rosenborg. Alexander Søderlund fikk prisen etter å ha blitt eliteseriens suverene toppscorer med 22 mål på 27 kamper.

Bob Bradley ledet Stabæk til tredjeplass mot alle odds, og ble belønnet med prisen for årets trener i sin siste sesong i Norge. Svein Oddvar Moen ble kåret til årets dommer.

(©NTB)