Real Madrid-Malmö 8-0

Åge Hareide kunne vel knapt sett for seg en bedre ramme for sin avslutningskamp som Malmö-sjef. Over tre tusen Malmö-supportere hadde tatt turen til Santiago Bernabeu tirsdag kveld, hvor Malmö var forventet å få det tungt mot et Real Madrid som stilte uten spillere som Toni Kroos og Gareth Bale.

Malmö-spiller Enock Adu la ut følgende melding på Twitter før kampen, med budskap om at han skjønte dette ville bli tøft:

— Gud hjelpe oss.

Og til slutt ble det stygge sifre. 8-0. VIDEO: SE ALLE MÅLENE:

— Det stikker langt inn i sjela. Vi var ikke gode nok, vi var dårlige, og da får du slike resultat mot Real Madrid, sa Åge Hareide i et intervju med Viasat etter kampen.

— Jeg tar alle nederlag hardt, spesielt et nederlag som det her. Det finnes ikke noen unnskyldning for vår opptreden i dag.

Det skulle ta 12 minutter før den første lå i nota bak Johan Wiland.

To ganger Benzema

Han fikk ikke mye å smile for utover i kampen, Åge Hareide. Men før kampen var det hyggelig stemning mellom han og Rafael Benitez Foto: Ap

Ronaldo lekte seg litt på venstrekanten med Erdal Rakip. En overstegsfinte, så var Rakip borte. Innlegget traff James Rodriguez. Han traff keeper Wiland, men returen gikk rett i bena på Karim Benzema som fikk en enkel jobb med å sende hjemmelaget i ledelsen. Og det skulle bli en tung kveld for de svenske gjestene, og en desto bedre kveld for den franske spissen hos hjemmelaget.

24 minutter sto det på klokka da Ronaldo slo inn igjen, denne gangen fra høyre. Benzema rykket fra oppasseren sin, og stanget inn 2-0.

Minutter etterpå sto Ronaldo helt alene i feltet, men headingen fra den portugisiske superstjernen gikk utenfor mål.

— Nå må Malmö virkelig skjerpe seg, var Viasat-kommentator Daniel Höglunds klare melding til Åge Hareides menn.

Hele første omgang ble et eneste stormløp mot svenskenes mål, og spesielt Ronaldo fikk et par feite sjanser han ikke tok vare på.

Ronaldo med fire på rad

Men Ronaldo skulle få sin scoring. Frisparket fra veldig skrått hold setter Ronaldo i keeperhjørnet, men Wiland har tatt et skritt til feil side og klarer ikke komme tilbake for å redde. 3-0, etter det Viasats ekspert Vidar Davidsen kaller en tabbe.

Men også en av verdens beste fotballspillere kan bomme på de største sjanser. Noen minutter etter scoringen står han alene på åpent mål, etter et par dragninger fra Isco. Portugiseren presterer dog å sette ballen over mål, til sin egen og publikums fortvilelse. Det skulle ta over 20 minutter før neste Real Madrid-scoring skulle komme, mye på grunn av pausen mellom de to omgangene. To minutter inn i den andre fikk Ronaldo igjen stå alene foran mål, og denne gangen gjorde han ingen feil. 4-0. ## — Utrolig at det kan være så dårlig markeringsspill

Så to nye minutter før nummer fem lå i nota. Igjen: Cristiano Ronaldo. Portugiseren fikk revet med seg ballen inne ifeltet, og kveldens tredje for Ronaldo var ikke akkurat etter solid keeperspill. Scoringen betyr også ny rekord for Cristiano Ronaldo. Ti mål i gruppespillet har ingen gjort før han.

— Utrolig at det gang på gang kan være så mye dårlig markeringsspill, sa kommentator Høglund.

Men Ronaldo var ikke mett. 6-0 ble også hans. Et innlegg fra Isco ble møtt av innsiden av Ronaldos høyrefot, som styrte ballen i mål.

Da kunne man begynne å se mot rekorden for største seier i turneringen. Før kampen var det Liverpool som hadde den fra 2007/2008 da de slo Besiktas 8-0

— Han i firkanten som aldri får tak i ballen

Så tok det litt tid, før det med 20 minutter igejn av kampen ble sus i nettmaskene bak Wiland igjen. Denne gangen var det ikke Ronaldo, men Mateo Kovačić, som var på rett plass til rett tid da en andreball havnet i feltet og bredsidet ballen i mål.

— Nå spiller de slik som de gjør når de har morotrening. Når det er en i firkanten som aldri får tak i ballen, sa Vidar Davidsen.

Det skulle komme mer. For Benzema måtte jo få sitt hattrick han og. Isco spilte gjennom franskmannen etter å ha vunnet ballen høyt, og Benzema satte ballen vakkert bak Wiland.

Real fikk flere store sjanser til å sette inn 9-0, men Wiland leverte flere gode redninger for å forhindre den totale ydmykelsen. De prøvde og prøvde, men til slutt ville ballen altså ikke i mål.

I det klokka passerte 90 minutter blåste dommeren av, for å spare de svenske gjestene for en større ydmykelse.

Det endte 8-0. Fire fra Ronaldo, tre fra Benzema og ett fra Mateo Kovačić gjorde at det ikke ble noe annet enn en tangering av rekorden til Liverpool.

Også den gang var Rafael Benitez manager for det seirende laget.

— Det er veldig vanskelig å score åtte mål. Men jeg er fornøyd for oss, også er det synd for Malmö, sier Benitez til Viasat.