Norge slo Tsjekkia 3–0 på Ullevaal, etter to scoringer av Moa og en av John Arne Riise. Norge leverte en god kamp, og det var ikke ufortjent at de trakk det lengste strået.

— Førsteomgangen var en av de bedre jeg har sett av et norsk landslag. Andre omgang var det mer Hawaii, sier Egil «Drillo» Olsen til TV 2 etter kampslutt.

— Alt i alt var dette en bra gjennomført kamp, mener landslagssjefen.

— Jeg hadde ikke trodd vi skulle vinne så klart. Og det er jo tilnærma fortjent. Du vinner som regel når du spiller bra, men ikke alltid, og i dag spilte vi bra, sier «Drillo».

Praktscoring

Norge startet kampen godt og etter ni minutter smalt ballen i tverrliggeren. Kjetil Wæhler raget høyest på et hjørnespark og ballen suste over hodet på Petr Cech, men smalt i treverket.

Men også Tsjekkia var farlige offensivt, Tomás Rosický fant Milan Baros med en utsøkt gjennombruddspasning, men en litt ivrig linjedommer vinket av for offside.

Og etter 23 minutter viste Moa hvorfor savnet av John Carew ikke trenger å bli så stort. Han dro seg forbi to tsjekkiske forsvarsspillere og banket ballen hardt nede i det venstre hjørnet til Cech. En praktfull scoring og Norge var i føringen på Ullevaal.

Like før pause kunne Morten Gamst Pedersen doblet den norske ledelsen. En nydelig langpasning fra Tom Høgli gikk forbi Erik Huseklepp, og spratt rett foran Gamsten. Blackburn-spilleren dro til på direkten, men Cech vartet opp med en flott redning.

Tsjekkia bedre med

I andre omgang startet Tsjekkia bedre, Norge lå lavere i banen og det tsjekkiske laget fikk trille ball, uten å komme til de helt store farlighetene.

Tomás Pekhart kom nærmest etter halvspilt omgang. Han kom seg inn i 16-meteren og prøvde å runde Rune Almenning Jarstein, men avslutningen gikk rett i hodet på målvakten.

Kapteinen scoret

Så var det Norges tur igjen. Først var Erik Huseklepp veldig nær å sette ballen forbi en smått forvirret Petr Cech, da han stusset et innlegg fra venstrekanten rett i hjelmen på tsjekkeren.

Så var det kaptein Riises tur. En retur fra en corner ble slått inn i feltet og til John Arne Riise. Han vendte vekk en mann og satte ballen til side for Cech. Svakt keeperspill, og 2–0 til Norge.

2-0: Dagens kaptein John Arne Riise fyrer løs. (Foto: Scanpix)

Tre minutter før full tid kom Tarik Elyounoussi inn for Erik Huseklepp. Og på hans første touch ble han lagt i bakken av Cech, og dommeren pekte på straffemerket. Dermed fikk Moa muligheten til å bli tomålsscorer, og fra krittmerket feilet han ikke. Han satte ballen hardt til venstre for tsjekkernes keeper, og det sto 3–0 til Norge.

Dermed fikk Norge en glimrende oppladning til de to viktige kampene i september. Først kommer Island til Ullevaal, 2. september før Norge skal ut i det som kan bli den avgjørende kampen mot Danmark i Parken 6. september.

3-0: Moa feirer sitt straffemål. Petr Cech kan bare fortvile. (Foto: Digitalsport)