Fortuna — Amazon Grimstad 1-3

Selv om Fortuna var det klart beste laget, var det motstander Amazon Grimstad som kunne juble for ny kontrakt. Fortuna tapte skjebnekampen med klare 1-3 på Color Line stadion, og laget måtte ha vunnet kampen for å berge plassen.

I begge omganger dominerte ålesundsjentene, men nærmere enn fire-fem skudd i stengene kom aldri blåtrøyene. Sørlendingene var dødelig effektive, og fikk samtidig hjelp av håpløst forsvarsspill av Fortuna på de to første målene. Det første målet var et langskudd fra 40 meter som gikk over keeper, det andre kom etter en midtstopperblunder av dimensjoner.

Etter 0-2 ved pause økte Amazon tidlig i 2. omgang til 3-0 på et flott skudd i vinkelen, og la seg deretter bakpå og bare druste ballen vekk. Det holdt lenge mot et utrolig ineffektivt Fortuna-lag, som fikk sin redusering i kampens sluttminutt, ved Malin Sunde.

Trener Svein Arne Sunde var særdeles skuffet etter nedrykket, naturlig nok.

• Dette er bare utrolig trist, og en enorm skuffelse. Men vi tapte våre to siste kamper klart, mot de to vi kjempet mot for å unngå nedrykk. Så da har vi ingen andre å skylde på enn oss selv, sier langevågeren.

Publikum hadde møtt opp i et bra antall for å heie Fortuna fram til ny kontrakt, men det hjalp altså ikke. Nå bærer det ned i 2. divisjon, for første gang i klubbens historie.