Lance Armstrong (43) gikk fra stjerne til skurk i sykkelverden. Han vant Tour de France sammenlagt syv ganger, men ble senere fratatt seirene på grunn av dopingbruk.

Armstrong mener han er blitt stående som symbolet på alt som er galt i sykkelverden, noe han synes er ufortjent. Det får 43-åringen til å sammenligne seg selv med en kjent skurk fra litteraturens verden.

— Jeg er den karakteren i Harry Potter som de ikke kan snakke om. Voldemort? Det er som om man ikke kan nevne ham. Jeg er han alle ønsker å late som at aldri levde. Men det vil ikke være slik for alltid, for det kan ikke væreslik for alltid. Det ville ikke funke, folk er ikke dumme. Vi vet hva som skjedde, sier Armstrong ifølge Daily Mail.

— Sykkelsporten ikke bedre nå

Mange sykkeleksperter er av den oppfatning at sykkelsporten ikke er like preget av doping som da Armstrong herjet. Det er imidlertid ikke amerikaneren like overbevist om.

— Jeg tenker at sporten absolutt ikke er i en bedre situasjon nå, sier Armstrong, før han understreker at han ikke vet om doping er like utbredt i dag.

Armstronggår forøvrig en spennende tid i møte. Han har nemlig blitt saksøkt av tidligere lagkamerat Floyd Landis, og kan bli dømt til å måtte betale en sum til en verdi av 800 millioner.

Armstrong innrømmer at han risikerer å gå mot økonomisk ruin dersom han taper i retten.

Rettssaken blir avholdt senere i 2015.