Mushaga Bakenga kan lørdag få sin A-landslagsdebut. Mushaga Bakenga kan lørdag få sin A-landslagsdebut. Foto: NTB scanpix

Bakenga bruker EM-vrakingen som motivasjon

Mushaga Bakenga har fortsatt ikke kommet helt over at han ble vraket til U21-EM. Igjen kan han la det gå ut over Polen.

— Det var et slag i trynet, mildt sagt. Jeg var med hele veien, scoret og bidro, og jeg følte meg som en av gjengen, sier han om vrakingen.

— Det var bare å gi svar på tiltale, og det føler jeg at jeg har gjort. Jeg håper at jeg kan gjøre det flere ganger. Jeg bruker det som motivasjon.

Bakenga svarte på vrakingen da han i juni i fjor scoret fire mål for det nye U21-landslaget i en 4-2-seier mot Polen. Lørdag får han sannsynligvis sin A-landslagsdebut, og Polen er motstander igjen.

Norge lå under 0-2 da Bakenga startet sitt forrykende målshow og scoret fire ganger på 18 minutter. Til sammen har han 10 mål på 14 U21-landskamper. Det målsnittet kan gjøre seg på Per-Mathias Høgmos hittil heller målsky landslag.

Guttedrøm

Det er en guttedrøm som oppfylles når Bakenga får debutantnåla.

— Ja, selvfølgelig. Alle gutter i Trondheim, eller i hele Norge, drømmer vel om å spille på landslaget. Jeg har jo tenkt litt på det, for jeg har vært på aldersbestemte landslag siden G15, sier 21-åringen.

Han utmerket seg på fotballbanen allerede fra han var ganske liten.

- Det har egentlig gått rimelig fort. Jeg føler ikke at jeg har møtt noen vegg slik enkelte gjør, og jeg er takknemlig for de t, sier han.

Vrakingen fra EM-laget i fjor var likevel et hardt slag som fortsatt gjør vondt.

— Jeg fikk gode signaler fra Perry (Per Joar Hansen). Etter at Toro (Tor Ole Skullerud) tok over som landslagstrener, så han meg i en belgisk cupfinale hvor det gikk greit. Jeg forberedte meg på trening hver dag på det jeg skulle være med på, men så kom jeg ikke med, sier han.

Mulighet

Et drøyt halvår etter at han ikke kom med i EM-troppen for U21 kan han få A-landslagsdebuten.

— Jeg gleder meg. Jeg er glad for å være med her selv om det bare er ligalandslaget. Jeg har ikke fått noen beskjed om spilletid, men jeg håper å få spille, sier han.

Spillere som har utmerket seg på vinterturene har ofte greid å bite seg fast i landslagstroppen eller er blitt hentet opp til viktige kamper i løpet av året.

— Jeg vet det, og det gir ekstra motivasjon. Vi har sett at det er muligheter hvis man gjør det bra, sier Bakenga, som er utleid fra Brugge til danske Esbjerg fram til sommeren.

— Avtalen varer til da, så får vi ta det derfra. Jeg skal prøve å spille godt i de to kampene i europaligaen og bidra så mye som mulig, så får vi se hva som skjer til sommeren.

(©NTB)