ZILINA: Soleklar førstekeeper i Viking. Eller usikkert kort i en kamp han ser ut til å tape i RBK. Det er hva som kverner rundt i hodet til Rune Almenning Jarstein om dagen.

Etter noen dager med konsekvent ingen kommentar vedrørende framtiden, svarte han på spørsmål om situasjonen mandag kveld. Men keeperen var ordknapp, nå også:

– Jeg vet ennå ikke hva jeg gjør, og vet heller ikke når avgjørelsen tas. Det kan skje under landslagsoppholdet, og det kan skje etterpå. Nå har jeg størst fokus på denne samlingen , sier Jarstein til adressa.no.

Hamrén taus

Selv om han ikke har fått beskjed fra Erik Hamrén om han er førstekeeper eller ikke denne sesongen, innrømmer han at han har tenkt mye på situasjonen de siste dagene.

– Jeg har hatt mange forskjellige tanker i hodet. For meg er dette en stor avgjørelse. Det er opp til meg selv hva som skjer nå, og for meg handler det om hva som sportslig er best for meg selv i framtida , sier han.

Statistikksenter Eliteserien:

Jarstein og samboeren har fått en liten datter, og trives godt i Trondheim. Han karakteriseres som landets største keepertalent, og fikk spørsmål under landslagets pressetreff mandag om han synes det er merkelig at RBK er villig til å kvitte seg med ham.

– Det får du nesten spørre RBK om. Men jeg føler meg jo god nok for å spille i Rosenborg. Jeg spilte godt i fjor høst, og har som hensikt å utvikle meg videre nå, sier han.

Web-TV:

– I RBK eller i Viking?

– Hehe.. Det får du nesten vente og se, sier Jarstein.

PS! Jarstein har ikke fått noen tidsfrist av Viking på når han må svare klubben. Det er helt opp til ham selv om han vil gå eller ikke, klubbene vil bli enige om en overgang dersom Jarstein svarer ja.