GEPA-120608632 - KLAGENFURT,AUSTRIA,12.JUN.08 - FUSSBALL - UEFA Europameisterschaft, EURO 2008, Kroatien vs Deutschland, CRO vs GER. Bild zeigt den Jubel von Darijo Srna (CRO).Foto: GEPA pictures/ Hans Simonlehner Foto: GEPA pictures/ Hans Simonlehner
Ed Sykes / BPIEuro 2008 - Group BAustria v Croatia8th June, 2008--------------------Croatia fans outside the Ernst-Happel Stadion ahead of their opening match Foto: Ed Sykes / BPI

Slaven Bilics disipler gikk uredde til verks mot forhåndsfavoritten Tyskland i Klagenfurt, og tok ledelsen allerede etter 24 minutter, etter at Danijel Pranjic fant Darijo Srna på bakerste stolpe med et innlegg fra venstre. Shaktar-spilleren rev seg vekk fra oppasser Jansen, og skle inn ledermålet for Kroatia.

Tyskland hevet seg etter scoringen, men klarte ikke å skape de helt store målsjansene før pause, og lagene gikk til pause med Kroatia fortjent i føringen.

Bisart Olic-mål

Kroatene la seg bakover i begynnelsen av andre omgang, og Tyskland slet med å skape muligheter foran mål. Istedenfor tysk utligning kom det et noe bisart mål den andre veien – Darijo Srna slo hardt og lavt inn fra høyre, ballen styrte i en tysk forsvarer, traff stolpen, og Ivica Olic kunne enkelt trille inn 2-0 foran en utspilt Jens Lehmann, kavende på gresset inne i femmeteren.

– En meget god kamp. Jeg tror vi kan oppnå noe bra i denne turneringen, sa kroatenes lille trollmann, Luka Modric.

Podolski-redusering

Kroatia var ved flere anledninger nære ved å øke til 3-0, men drøye ti minutter før slutt var det Lukas Podolski som ga tyskerne fornyet håp om poeng i kampen. Philipp Lahm la inn fra venstre mot Michael Ballack, Chelsea-spilleren bommet på ballen, som isteden traff en kroatisk forsvarspiller, dalte ned til Podolski på 10 meter, som dunket inn reduseringen på volley. Podolskis tredje mål i turneringen, delt toppscorer med Spanias David Villa.

Fortjent seier

På overtid ble Bastian Schweinsteiger utvist etter å ha dyttet Jerko Leko ute på høyresiden. Kun minutter var igjen av kampen, Tyskland klarte ikke å skape noen flere sjanser, og Kroatia vant fullt fortjent 2-1 i Klagenfurt. Kroatia leder nå gruppe B med seks poeng, og har allerede halvannet bein i kvartfinalen.

– Et tilbakeskritt for oss. Vi er alle skuffet over denne kampen. Det ble for lite bevegelse og for få sjanser, mente tyskernes landslagssjef Joachim Löw.