Det var i forrige uke tidligere Byåsen-trener Claus Mogensen, som før sommeren ble kåret til Årets trener i Norge etter sin siste sesong i Byåsen, tok kontakt.

Nå er han trener i den danske klubben København Håndbold og hans nye klubb har behov for flere venstrehendte spillere med forsvarskvaliteter. I Byåsen kunne han finne nettopp det i Silje Waade.

Derfor kom han med et tilbud til Byåsen om å låne Waade ut sesongen. Tilbudet ble tatt opp i Byåsen-styret, og svaret var blankt nei. København skal også ha vært villig til å kjøpe høyrebacken nå.

Utfordrende økonomi

Budet var etter det adressa.no kjenner til på 20 000 norske kroner i måneden. Waades lønn var ifølge Byåsens styreleder Oddvar Aardahl innbakt totalsummen. I og med at sesongen varer ut mai, var budet på i underkant av 200 000 kroner.

— Netto hadde vi fått et pluss på 10 000-15 000 kroner i måneden, sier styrelederen.

- Det må bety at økonomien ikke er fullstendig på havarikurs?

— Økonomien er utfordrende, men ikke på havarikurs, nei.

Silje Waade er en av grunnpilarene i Byåsen-stallen, og blant dem trener Arne Høgdahl bygger laget rundt.

— Det ville vært helt feil for oss sportslig, sier Aardahl.

Ville bli værende

Etter at budet ble avslått fikk Waade selv vite om interessen. Hun ser ikke mørkt på at hun ikke får reise til dansk håndball nå.

— Jeg er så spent på det som skjer i Byåsen, og jeg trives veldig. Jeg tror ikke jeg kunne fått det bedre en annen plass. Derfor var det ikke vanskelig å bli, sier hun.

- Du var ikke i tvil?

— Jeg var helt sikker på det, ja. Vi har noe spennende på gang, og da er det viktig at alle sammen blir. Vi må bygge over flere år, sier Waade.

Hun tror rett og slett det er mulig å ta seriegull med Byåsen i løpet av noen få år.

— Så absolutt. Vi er to på laget som ikke er født på nittitallet. Resten er så vidt fylt 20. Om vi har kontinuitet over tid har jeg veldig tro på det, sier 22-åringen.

- Kom ikke på tale

Byåsen-trener Arne Høgdahl er naturlig nok svært glad for at Waade blir værende denne sesongen.

— Det fantes ikke på tale at hun skulle forsvinne allerede nå, sier han – smertelig klar over at det kan bli mer vrient å holde på de beste spillerne på sikt.

— Jeg håper jo vi kan beholde både Silje og Emilie (Hegh Arntzen) for all tid, men det kommer vel ikke til å skje. De blir så bra at det blir altfor mye penger inne i bildet til at Byåsen kan være med lenger, tror han.

Adressa.no har vært i kontakt med København-trener Claus Mogensen. Han ønsker ikke å kommentere saken.