Italia er soleklar favoritt i Norges gruppe i EM-kvalifiseringen, og de asurblå var ventet å ta en enkel seier over Aserbajdsjan på hjemmebane i Palermo.

Det tok en stund før vertene fant veien til mål. Kampens første scoring kom først etter 44 minutter, da Chiellini headet et hjørnespark i mål.

Syndebukk og helt

Samme mann så ut til å skape alvorlig trøbbel for vertene da han satte ballen i eget mål etter 77 minutter. Men kveldens hovedperson var langt fra ferdig der. For fem minutter senere var den tøffe forsvarsspilleren igjen på farten foran gjestenes mål da han satte inn 2-1-målet.

Da var det slutt for Chiellini, som sørget for at Italia ikke snublet i et antatt enkelt hinder.

— Det ville vært en skam om vi hadde rotet bort en fullt fortjent seier. Når man tenker på måten vi har innledet denne nye æraen på, var det bare passende at vi fortsatte med å vinne, sa Chiellini.

— Ballen kom ut av ingenting, og jeg klarte ikke å flytte meg. Jeg gjorde alt i kveld, både på godt og vondt, la han til om selvmålet.

Selvmål avgjorde

For Kroatia var bortekampen mot Bulgaria ansett som en langt tøffere utfordring enn hva tilfellet var for Italia. Da hjalp det godt på at Bulgarias Nikolay Bodurov scoret selvmål etter 36 minutter. 28-åringen var uheldig og styrte et skudd fra Ivica Olic i eget nett.

Den andre omgangen forløp uten scoringer, og dermed ble Bodurovs selvmål kampens eneste scoring.

Det betyr at begge gruppefavorittene står med full pott etter to kamper. Mandag er Italia og Kroatia storfavoritter til å ta nye seirer. Da spiller Kroatia hjemme mot Aserbajdsjan, mens Italia spiller borte mot Malta.

Sistnevnte slo Norge 3-0 på bortebane fredag. Mats Møller Dæhli og Joshua King (2) scoret målene.