Nordmannen går etter all sannsynlighet glipp av cupkampen mot Neustrelitz fra 4. liganivå kommende lørdag. Men onsdagens MR-bilder viste at skaden ikke er særlig alvorlig.

— Jeg har hatt en overbelastning i hofteleddsbøyeren. Jeg har vært ute av trening i to ukers tid og trenger kanskje en uke til.

— Det ser veldig mørkt ut med tanke på cupkampen. Jeg jobber for å rekke bundesligastarten neste helg. Samtidig er det dumt å begynne å stresse nå. Det kommer mange kamper i år og nok av muligheter, sier Freiburg-backen til NTB.

Lite ferie

Etter EM-suksessen med Norge U21 har han ikke hatt tid til altfor mye fri. Likevel føler Hedenstad seg klar til å ta fatt på en ny sesong.

— Jeg har ikke hatt noe skikkelig avbrekk, en uke fri her og der. Men jeg føler at jeg har fått den ferien jeg trenger, sier elverumsingen, som nå altså har en ufrivillig fotballpause.

Han er én av seks norske fotballproffer i tysk 1. Bundesliga. Tarik Elyounoussi kom til Hoffenheim fra Rosenborg i sommer. Omar Elabdellaoui er nyopprykket med Eintracht Braunschweig. De tre øvrige, Mohammed Abdellaoue, Håvard Nordtveit og Per Ciljan Skjelbred, er sammen med Hedenstad kjente fjes for ligamotstanderne.

Moa har byttet klubb fra Hannover til Stuttgart siden sist sesong. Han har for øvrig også slitt litt med skader i det siste. Forrige helg sto han over en treningskamp, men han er ifølge klubben friskmeldt til seriestart. (©NTB)