Ingen har vunnet mesterligaen, serie, cup og VM i samme sesong. Sneijder kan bli den første.

Hittil har Pelé vært alene om en bedrift i nærheten av det, da han som 21-åring i 1962 vant Libertadores Cup (Sør-Amerikas svar på mesterligaen), serien og verdensfinalen med Santos, samt VM med Brasil.

Nærmest i Europa var Franz Beckenbauer da han i 1974 vant serievinnercupen og serien med Bayern München, og VM med Vest-Tyskland. Men den tyske cupen vant han ikke.

Gullballkandidat

Sneijder kan med suksess søndag få favnen full av titler, ettersom han ligger an til å bli VMs målkonge og er en av kandidatene til å få gullballen som turneringens beste spiller.

– Alle disse statistikkene er langt fra tankene mine. Tro meg når jeg sier at jeg ikke har tenkt et sekund på å slå noen rekord. Det jeg ønsker er å vinne VM, rett og slett , sier Sneijder.

– Jeg har fått spørsmål om prisen som turneringens beste spiller og toppscorertittelen. Men hvis jeg går på banen med alt det i hodet så glemmer jeg hvordan man spiller fotball.

SMS fra Ramos

Sneijder kjenner flere av finalemotstanderne godt fra sin tid i Real Madrid, og tidligere klubbkamerat Sergio Ramos har startet nervekrigen.

– Jeg fikk en tekstmelding fra ham der det sto: «Du har allerede vunnet nok trofeer denne sesongen, nå må du roe deg ned» , sier Sneijder. Men han har ingen planer om å lyde ordre.

– Vi kommer til å slå Spania. Om vi ikke er overbevist om det så greier vi det aldri. Det sier treneren vår, akkurat som José Mourinho sa i Inter sist sesong, sier han.

– Jeg har vært i mitt livs form siden vi kom til Sør-Afrika, og jeg vil klemme ut hver siste dråpe.

(NTB)