Etter cupseieren mot Haugesund har klubben tatt tre seirer på seks dager.

Viking-kaptein Indridi Sigurdsson er ikke tvil om når motgangen tok slutt.

— Dette startet faktisk da vi tapte 0-2 borte mot Haugesund. I den kampen begynte vi å skape sjanser igjen. Det ga oss troen på at vi kunne snu dette , sier Sigurdsson.

For Viking har virkelig greid å snu motgangen – i hvert fall enn så lenge. Tre seiere på seks dager er intet mindre enn imponerende. At de i tillegg har kommet i en periode der klubben har slitt med skader og karantener, gjør prestasjonen enda større.

Selv om Haugesund ledet 2-0, nektet Viking-laget å gi seg. Takket være en enorm innsats og en tro de ikke har hatt tidligere i sesongen ble onsdag kveld en jubelkveld for klubben.

- Vi er blitt enige om å ha troen på det vi holder på med, selv om vi skulle møte på litt motgang. Nå har vi en spillemåte vi er trygg på, og som vi kan falle tilbake på når ting ikke fungerer som det skal. Vi er blitt mye tryggere på hverandre, og de som kommer inn leverer like bra som de som starter , sier Sigurdsson.

Viking-kapteinen var aldri i tvil om at de kunne snu kampen.

- Jeg merket det med en gang vi reduserte til 1-2. Vi orket mer enn Haugesund, og hadde mye mer lyst til å vinne denne kampen.

Kun to kamper står imellom Viking og en cupfinale på Ullevaal. En finale som kan vise seg å bli redningen på en sesong som har blitt alt annet enn man håpet på. Men før den tid skal laget spille mange seriekamper, og målet er å komme seg fortest unna bunnstriden. Neste steg kan de ta allerede søndag hjemme mot Rosenborg.

- Vi spiller på hjemmebane, er i flytsonen, så vi kan godt slå dem også , sier Sigurdsson.