I et intervju med den franske TV-kanalen TF1 onsdag snakker den utpressingssiktede Real Madrid-spilleren Karim Benzema ut om sin rolle i skandalen som har rystet fransk fotball.

– Det er forfølgelse. De anklager meg, de trekker meg ned i søla som om jeg var en kriminell. Dette er forferdelig, sier Benzema i intervjuet.

Det var i juni at Lyon-spiller Mathieu Valbuena gikk til politiet etter å ha blitt kontaktet av en mann som sa han hadde en sexvideo av Valbuena og kona hans.

27 år gamle Benzema, Valbuenas lagkamerat på landslaget, er siktet for å ha medvirket til utpressingen. Benzema skal ha kontaktet Lyon-spilleren på en landslagssamling 5. oktober.

– Jeg snakket fra hjertet med Mathieu Valbuena. Da jeg hørte om utpressing, og det at vi krevde penger, ble jeg sinna. Jeg trenger ikke penger, sier Real Madrid-spilleren i intervjuet.

– Jeg kjenner ikke utpresserne. Jeg er ikke skyldig, fortsetter Benzema.

Hjelp

– Jeg prøvde bare å hjelpe. Det ligger ikke noe mer i det. Ikke noe utpressing eller pengekrav, sier Benzema.

Ifølge nyhetsbyrået AFP har Benzema innrømmet å ha vært en mellommann, men hevdet at han bare ville hjelpe barndomsvennen Karim Zenati, som skal være en av utpresserne.

– Alt er bare en stor misforståelse, sa Benzema da han møtte i retten 5. november.

Karim Benzema og Mathieu Valbuena på banen under VM i Brasil i fjor. Foto: Reuters

UtelattTirsdag gikk Frankrikes statsminister Manuel Valls ut og sa at bare spillere med eksemplarisk oppførsel bør få lov til å representerte landet under EM på hjemmebane i 2016. Både Benzema og Valbuena var utelatt fra Frankrikes tropp i privatkampene mot Tyskland og England. Benzema har også forbud mot å ha kontakt med Valbuena.

– Jeg håper at alt ender godt for oss alle. For Mathieu, for meg, og for kompisen min, sier Real Madrid-spilleren i intervjuet.

– Jeg håper vi kommer tilbake på landslaget, og at vi vinner EM, fortsetter han.

Avlyttet

Fire menn, inkludert Zenati, er anholdt og siktet for å ha forsøkt å utpresse Valbuena. 27-åringen har sagt til politiet at det aldri var snakk om penger, verken for ham eller for kameraten. Politiavlytting av Benzemas telefon har svekket landslagsspillerens historie, ettersom han skal ha kommet med flere kommentarer om Valbuena på telefon med Zenati.

– Jeg er sinna på meg selv for at jeg snakket på den måten på telefonen. Vi gikk for langt, sier Benzema selv.

Real Madrid-stjernen benyttet tv-intervjuet onsdag til å si unnskyld til Valbuena.

– Jeg beklager at jeg spøkte med en venn. Jeg beklager til han (Valbuena) og til familien hans.

(©NTB)