Celtic-sjef Ronny Deila er som trenerkollega Ståle Solbakken ikke veldig fornøyd med banene laget hans må spille på. Celtic-sjef Ronny Deila er som trenerkollega Ståle Solbakken ikke veldig fornøyd med banene laget hans må spille på. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

Deila gjør som Solbakken: Slakter baneforholdene

Celtic-sjefen er langt fra fornøyd gressmattene i Skottland.

Mandag var FCK-trener Ståle Solbakken klar i sin sak da han omtalte baneforholdene i 0-0-kampen mot Brøndby.

— Det er en skandale at vi må spille på en slik bane, sa Solbakken om Brøndby Stadion.

Men Solbakken er ikke den eneste nordmannen som er kritisk. I kjølvannet av Celtics 2-0-seier borte mot St Mirren, langer Ronny Deila ut mot baneforholdene i den skotske serien.

— Dette er en av de beste banene i serien, og det sier mye om de andre banene i serien, sier Deila til BBC om underlaget på St Mirren Park.

Ønsker kunstgress hos konkurrentene

Deila hevder de dårlige forholdene preger spillerne, og at det er vanskelig å få utvikling på elendig underlag.

— Det er vanskelig å utvikle angrepsrytme, teknikk og fart som vi trenger. Det er eliteserien vi snakker om her. Vi blir etter hver kamp vurdert for prestasjon og underholdningsverdi, sier nordmannen til TV-kanalen.

I norsk eliteserie spiller 9 av 16 lag på kunstgress. En slik utvikling hos klubbene som ikke klarer å opprettholde en viss standard på banen hadde ikke vært Deila imot, hevder BBC.

— Se i England eller i Europa. Banene der er som å spille på kunstgress, ballen spretter ikke rundt hele tiden, sier Ronny Deila.

På vei mot klart seriegull

Celtics 2-0-seier på nevnte St Mirren Park var den skotske storklubbens niende triumf på de siste ti kampene. Med syv poengs klaring til Aberdeen på andreplass, samt en kamp i bakhånd, skal mye gå galt for at klubben ikke skal stikke av med seriegullet.

— Jeg tar aldri noe for gitt i fotball. Vi trenger fler poeng og Aberdeen er et godt lag, sier Deila om tabellsituasjonen.

Nylig lånte Celtic og Deila ut et av sine største talenter, Liam Henderson, til Rosenborg. For å forklare overgangen sammenlignet nordmannen Henderson med Real Madrid-spiller Martin Ødegaard.

— Han ville slitt, sa Deila om Ødegaards mulighet til spilletid i den skotske storklubben.