Utrolig, men sant: Sykkelsesongen 2013 er i gang. Totalt satt i skyggen av dopingtilståelsen til Lance Armstrong.

Det var «bare» et kriteriumsritt som en forsmak på Tour Down Under, men det er likevel litt prestisje å ta seieren i sesongens første ritt.

Tyskeren André Greipel, som trives veldig godt i Australia og har vunnet Tour Down Under to ganger tidligere, dundret først over mållinjen i Adelaide foran hjemmefavoritten Matt Goss.

— Det er alltid bra å starte sesongen med en seier, sa Greipel som fikk meget god hjelp av laget i spurtopptrekket.

Arvesen: - Skummelt

Lagkamerat Greg Henderson ble nummer tre.

— Vi øvde på dette på trening de siste dagene, og alle gjorde jobben sin. Veldig bra, mente Greipel.

For den nye sportsdirektøren i Team Sky, Kurt Asle Arvesen, ble det ingen optimal start.

- Det ble nokså hektisk og skummelt mot slutten, og vi er bare glade for at ingen krasjet. Lotto Belisol gjorde en perfekt jobb, og de fortjente seieren. Vi forsøkte å komme oss frem mot slutten, men rytterne mistet hverandre, forklarte romsdalingen til lagets hjemmeside.

Australske Chris Sutton ble best av Sky-rytterne på femteplass, mens Edvald Boasson Hagen tok plassen bak i det 50 km lange rittet.

Thomas hovedmannen

Når alvoret begynner tirsdag, og det skal deles ut World Tour-poeng, regner Arvesen med at rytterne hans skal havne høyere på resultatlisten.

— Tour Down Under blir viktigere og viktigere for hvert år. Det er viktige poeng å vinne, noe som betyr mye for laget. Vi har trent hardt nå, og alle har bra form, forklarte Geraint Thomas som er tilbake på landeveien etter å ha satset på bane foran OL på hjemmebane i fjor.

I utgangspunktet er Thomas mannen Sky skal kjøre for i sammendraget i etapperittet som går fra tirsdag til søndag.