Bergen 20110425. Eliteserien fotball, Brann-Molde. Branns Chukwuma Akabueze Bentley fortviler over misbrukte målsjanser i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Molde på Brann Stadion mandag kveld. Brann taper 1-3.Foto: Marit Hommedal / Scanpix Foto: Scanpix
KRISTIANSAND 20090521: Odds trener Dag-Eiliv Fagermo og Chukwuma Akabueze, Bentley går av banen etter rødt kort under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Odd-Grenland på Sør Arena. Kampen endte 1-1.Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Foto: Scanpix

Dag-Eilev Fagermo får få julekort fra Bergen. Treneren var frekk i munnen etter den famøse Peter Kovacs episoden, hvor ungareren scoret etter at Håkon Opdal pådro seg en stygg kneskade. Men dette er ikke eneste gang sitatmaskinen Fagermo har matet mediedyret. Han klinket til sin egen spiller Bentley med verbale uppercuts da nigerianeren gjorde det klart at han ville bort fra Odd.

— Han har pengesyke, mente Fagermo etter at Bentley meldte seg syk i forkant av en trening.

Og:

- Du vet jo aldri med disse afrikanerne.

Det siste sa han da Bentley vinglet mellom å bli i Skien eller å gå til en langt bedre betalt jobb i Brann.

Nå medgir Odd-treneren at han ble glad i Bentley, og at det var bittert å miste spilleren etter å ha brukt mye tid på å utvikle ham.

— Det kan jeg godt innrømme. Det var et stort nederlag for meg å miste ham. Jeg hadde sett for meg at han kom til å bli solgt til en større klubb i utlandet, eller til og med at han hadde gått gratis til en utenlandsk klubb. Men at vi skulle selge ham til Brann, det likte jeg ikke. Jeg jobbet steinhardt både internt og overfor Bentley for å beholde spilleren.

Kranglet

Fagermo mener selv han har et upåklagelig forhold til nigerianeren i dag.

- Jeg sa et par ting, blant annet at han var pengesyk. Men dette er vel ikke noe å skrive om i dag? Jeg hentet ham til klubben, han fikk tillit fra dag én og jeg brukte masse tid på å utvikle ham. Bentley er snill som et lam, han. Men det er folk i kulissene som har gitt ham dårlige råd.

Han innrømmer at han har hatt sine feider med spilleren.

- Vi kranglet som bare f... Jeg sa til ham at han ikke bare måtte tenke på pengene, men også på sin egen utvikling. Men jeg ser jo det – Odd fikk godt betalt for ham og Brann gjorde et godt kjøp, sier Odd-treneren.

Det siste kan man vel ikke konstatere helt ennå. Kantspilleren har ikke akkurat preget Brann-laget hittil i sesongen.

— Han kommer til å bli en stor spiller for Brann. Dere må huske på at han hadde en ganske lei kneskade da han kom til Brann. Han har ikke et godt nok treningsgrunnlag. Men han var enormt god for oss, og kommer til å bli det for Brann også.

RISTET DET AV SEG: David Bentley sier han måtte ta uttalelsene fra Fagermo som en mann. Foto: Scanpix.

— Et nytt steg

I dag kommer Fagermo i spissen for et formsterkt Odd-lag til Brann Stadion for å spille mot Bentley og Brann. Nigerianeren understreker at han ikke brydde seg om alle uttalelsene fra sin gamle trener.

— Jeg fikk det med meg, men ristet det av meg. Jeg måtte ta det som en mann, men alle vet jo at det han sa var rart, sier Bentley i dag.

— Vi to har et godt forhold. Vi snakket mye sammen og han var en god trener for meg. Men det oppsto noen misforståelser.

- Hvorfor valgte du å gå til Brann?

— Jeg hadde vært i Odd i tre og et halvt år. Jeg ville lære mer og trengte en ny utfordring. Det var et nytt steg i livet, bare.

- Hvorfor spilte du bedre for Odd enn du har gjort hittil i Brann?

— Dette er et spørsmål om tid. Jeg har kommet til en ny klubb, har en annerledes rolle og trenger å bli vant til ting. I Odd var det slik at jeg som regel alltid fikk ballen da vi erobret ballen. I Brann er det ikke helt på samme måten. Men jeg er på vei mot formen.

Han mener det må kunne gå an å slå gamlelaget i kveld.

- De er ikke så raske bak i forsvaret. Kommer vi oss bak dem, får de problemer. Og vi har et sterkt angrep i Brann, synes Bentley.