Ole Sæter ble matchvinner for Rosenborg, men det var nyervervelsen Tengstedt som stjal showet.

– Det var deilig opplevelse. Vi kommer under press mot slutten av kampen, men vi står sammen. Det var deilig, beskriver 22-åringen overfor Discovery.

Han står med en innholdsrik «CV» etter bare én Rosenborg-kamp: Han scoret, traff både stolpen og tverrliggeren, satte opp lagkamerater, fikk HamKams Halvor Opsahl utvist – og så bommet han også på en sjanse eller to.

– Vi er veldig trygg på ham. Vi har fulgt ham lenge, og det er der vi er: Vi må hente de som er rett under de beste, under de som allerede har slått igjennom, sier Rekdal.

– Jeg er ikke redd for konkurransen. Vi funker veldig fint sammen, og han er en fin fyr, beskriver spissmakker Sæter.

Rosenborg dominerte store deler av oppgjøret, men en perfekt vrist fra Kristian Onsrud fikk HamKam tilbake i kampen. Etter Sæters 2–1-scoring etter rundt 70 minutter satte bortelaget inn støtet – og var ikke langt unna utligning i sluttminuttene.

– Rosenborg vinner fullt fortjent, og burde også vunnet mer, sier HamKam-trener Jakob Michelsen og etterlyser kvalitet i eget lag.

– Det er ikke ofte du ser en sånn debut, utbrøt Discoverys kommentator Kenneth Fredheim etter en drøy times spill på Lerkendal.

– Han har ikke satt én fot feil i dag, vurderte ekspertkommentator Jonas Grønner.

Noen minutter senere misbrukte dansken en god mulighet, men ellers gjorde Casper Tengstedt det meste rett i Rosenborg-debuten.

  • På 0–0 dro han seg fri og serverte spissmakker Ole Sæter foran mål, men Sæter bommet.

  • RBKs 1–0-scoring var en dansk kombinasjon av Carlo Holses innlegg og Tengstedts avslutning.

  • Like før pause kunne 22-åringen gjort det igjen, da han fikk et nydelig innlegg fra Olaus Skarsem, men denne gangen skrudde ballen i stolpen.

  • Så, like før timen var spilt, fikk HamKam-spiller Halvor Opsahl rødt kort da han grep tak i Tengstedt, som hadde fri vei mot mål.

  • Etter en drøy time smalt det igjen, denne gangen i tverrliggeren fra dansken.

  • Legg til at Casper Tengstedt var i konstant bevegelse, skapte både rom og sjanser for sine lagkamerater - og du har en «ok» debut.

Kjetil Rekdal var ikke bare fornøyd med dansken, som gikk rett inn i elleveren etter overgangen fra Superliga-klubben Horsens. Da Tengstedt misbrukte en stor sjanse, på stillingen 1–1 etter 70 minutter, satte Rekdal seg på knærne og hamret løs på gressmatten.