Kjetil Borch tapte VM-gullet på de siste meterne: – Viste rå vikingkraft

Kjetil Borch tok VM-bronse. – Han er veldig modig.

Publisert:

  • Mette Bugge

Det sa kommentatoren fra arrangøren som fulgte løpet i VM. Borch var i ledelsen på slutten. Han kjørte hardt og brukte alle kreftene sine. Dessverre ble Tysklands Oliver Zeidler og Danmark Sverri Nielsen litt for tøffe på de siste meterne. Boch kom 0,29 sekunder etter vinneren i mål. Det er et pust.

– Det er rå vikingkraft, sa kommentatoren da vestfoldingen virkelig prøvde å riste av seg konkurrentene. Men det gikk ikke.

Les også

Skarstein tok VM-gull: – Hun når frem til alles hjerter

Foto: Estela Reinoso Maset. / NTB scanpix

Medalje betyr mye

Selv virket Borch fornøyd med at han tross alt fikk en medalje. Han knyttet neven. Det er nemlig blitt mange tøffe konkurrenter denne sesongen, ikke minst tyskeren er en utfordring.

Zeidler var i Drammen i åpningsregattaen helt på starten av sesongen. Senere begynte ferskingen å vinne verdenscupløp. Nå tok han sin første VM-tittel. Og det er ingen tvil om at han kommer til å bli en hard nøtt i OL neste år.

Med denne medaljen nådde Norges roforbund og landslagstrener Johan Flodin målet om å ta minst to medaljer i mesterskap. Det er blitt en vane. Derfor kunne hele gjengen med støtteapparat puste lettet ut.

Tre båter er dessuten kvalifisert til OL, og én til Paralympics. Det er slett ikke verst.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.