Fredag formiddag ble det bekreftet at Norges Fotballforbund (NFF) forlenger kontraktene til landslagstrener Lars Lagerbäck og assistent Per Joar Hansen med tre år.

Men Lagerbäck har fundert, ikke minst med tanke på at han vil være 74 år når VM-sluttspillet i 2022 starter.

– Jeg lurte allerede i 2010 i Nigeria på at det var på tide å gi seg, fortalte Lagerbäck på fredagens pressekonferanse.

– Men om de (NFFs ledelse, red.anm.) er klare til å ta sjansen, så er jeg klar til å ta sjansen på at jeg fortsetter å være frisk og rask. Det er en fantastisk jobb å ha, jeg føler meg veldig privilegert, sa Lagerbäck, som ser muligheten for et EM-sluttspill som «en bra gulrot».

– Og skulle man få oppleve et VM med denne gjengen, vil jeg nesten love at jeg skal trekke meg tilbake. Men jeg lover ingenting, sa svensken.

Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen i anledning en pressekonferanse fredag formiddag. Foto: Terje Pedersen

– Fungerer glimrende

De nye kontraktene gjelder ut den kommende VM-kvalifiseringen med forlengelse til VM 2022 om Norge kvalifiserer seg.

Opprinnelig gikk kontrakten til trenerduoen ut etter EM-sluttspillet neste sommer eller playoffkampene i mars dersom Norge ikke kvalifiserer seg for mesterskapet.

Norge spiller mot Serbia på Ullevaal i UEFAs nasjonsliga i mars. Seier der gir «finale» samme sted mot enten Skottland eller Israel noen dager senere. Sluttvinneren får EM-billett.

Ledelsen i NFF er glad for at trenersituasjonen er avklart i god tid før Norge skal ut i playoffkampen mot Serbia 26. mars.

– Det er viktig at disse herrene (Lagerbäck og Hansen) får ha fullt fokus på mars-kampen uten noen diskusjon om landslagsledelse inn mot den kampen, sa fotballpresident Terje Svendsen på pressekonferansen.

– Teamet rundt A-laget har dokumentert sportslig fremgang. Lars har noen lederegenskaper som gir seg utslag i de tilbakemeldinger vi får fra støtteapparat og fra spillerne. Vi synes han fungerer glimrende i prestasjonsgruppen, Svendsen.

Lagerbäck har mål om både EM- og VM-spill med Norge. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Vi er veldig glade

Den svenske treneren tok over det norske landslaget i februar 2017. Totalt har han ledet laget i 29 kamper. Han står med 15 seiere og kun seks tap. I tillegg er han ubeseiret på Ullevaal stadion.

I pressemeldingen står det at spillergruppen har hatt et ønske om at Lagerbäck og assistenten skulle fortsette i jobben.

– Vi ønsket sterkt at Lars og Perry skulle fortsette, og vi er veldig glade for at de blir med videre. De har lagt et bra grunnlag, og nå blir det opp til oss spillerne å levere på banen så vi kan kvalifisere oss for sluttspill med Norge, sier kaptein Stefan Johansen i en pressemelding

Stefan Johansen og resten av spillergruppen er glad for kontraktforlengelsen. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Mål om VM-sluttspill

Da svensken tok over lå landslaget på 81.-plass på FIFA-rankingen. Nå ligger laget på 44.-plass.

– Jeg er veldig glad for at vi kan videreføre samarbeidet med Lars og Perry. Vi registrerer en sportslig fremgang for landslaget, og målet er deltagelse i EM og VM-sluttspillet, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Lagerbäck har tidligere ledet Sverige til fem sluttspill. Han har også hatt suksess med Nigeria og Island.

(100 % Sport / NTB)