— Det er 10 prosent sjanse for at jeg kanskje blir igjen, og 90 prosent sjanse for at jeg drar. Så sjansene for at jeg blir ett år til er veldig liten, sier Patrick Thoresen til TV 2.

Etter seks år i den russiske hockeyligaen, KHL, har mannen med 54 landskamper fått nok. Kontrakten hans med SKA St. Petersburg løper ut etter sesongen, og Thoresen sier til TV-kanalen at han har ikke tenkt til å fornye den.

Les også: Pengefesten over i russisk hockey: Norske ishockeystjerner del av spillerflukt

— Det er litt vemodig. Jeg har jo ikke vært i en klubb mer enn et par år tidligere, og nå har jeg vært fire år her i SKA. Jeg har hatt en fin tid her, så litt rart blir det å ikke dra tilbake neste år. Men det skal bli litt deilig også, sier Thoresen, som tidligere spilte for Salavat Julajev Ufa i samme liga.

Tar hensyn til familien

Kona og barna har allerede flyttet hjem fra Russland, og det er av hensyn til dem at 31-åringen har bestemt seg for å trappe ned.

— Jeg begynner å bli litt mett på all reisingen, og det er jo klart at man er mye bort fra familien. Jeg går jo glipp av mye oppfølging av barna mine, der alt blir overlatt til kona mi. Jeg har jo ikke lyst til å sitte der når de er 18-20 år, også har jeg gått glipp av nesten alt. Jeg får vært med på mer av deres liv i Europa der man er mer hjemme, understreker han.

Han ser for seg å fortsette karrieren i enten Sverige eller Sveits. Selv bekrefter han overfor TV 2 at hans gamle klubb i Sveits, Lugano, har vært interesserte i å hente ham tilbake i flere år.

Dårlig start på semifinalen

Torsdag gikk Thoresen og lagkameratene en dårlig start på semifinalen mot CSKA Moskva. De tapte 0-3 i den første kampen.

Det spilles best i sju kamper i semifinalene, og oppgjørene mellom CSKA og SKA er finale i vest-avdelingen.

Thoresen fikk 15.31 minutter på isen, men han hadde ingen skudd på mål.

Bars Kazan og Sibir spiller i den andre semifinalen.