Haslum — FyllingenBergen 33-28

— Tror du jeg trenger å motivere «grabbarna» etter nedturen mot Haslum? Svaret er nei. Jeg er nesten glad vi møter Elverum i semifinalen. Der er vi topp ladet, garanterer FyllingenBergen-treneren. I likhet med de fleste andre hadde han sett for seg puljeseier i sluttspillets kvartfinaler, og et møte med enten Bækkelaget eller Bodø i semifinalen. Men kveldens tap for Haslum, og en ny Stord-seier over Runar, snudde alt på hodet. Nå blir det i stedet to hatoppgjør mot Christian Berges hedmarkinger før en eventuell finalebillett kan løses ut.

- Og dit vil vi. Jeg gleder meg allerede til onsdag. Da skal vi vise styrke, melder Fältnäs.

Og det trengs, skal bergenserne i det hele tatt ha noe håp om avansement. For kveldens kamp foregikk for det meste på tomgang. Dårlige avslutninger ble straffet med nådeløse Haslum-kontringer i mot. Ni i tallet mot Fyllingen ingen den første halvtimen. Bare suserne fra Eivind Tangen gledet et trenerhjerte fra vest.

— Vi var kanskje ikke mentalt forberedt på hvilken innsats Haslum ville komme med. De er jo ute av sluttspillet allerede. Nei, dette får bli en påminnelse for oss alle.

- Går ikke en sånn opplevelse utover selvtilliten?

— Nei, vi vet vi er i bra form.

Fältnäs hevder han var forberedt på at Stord kunne slå Runar.

— Fordi Runar neppe ville stille med sitt beste lag.

At det i stedet var Stord som hvilte halve laget for å hente inn overskudd på nøkkelspillere til semifinalene, overrasker svensken.

— Hvorfor gjorde de det? Man blir vel ikke sliten av å spille et kvarter eller to? Nei, de finner på mye rart nede på den øya. Dette er bare et nytt eksempel på det, kommenterer FyllingenBergen-treneren trekket til trenerkollega Vidar Gjesdal. Sistnevnte er for øvrig mannen som erstatter Fältnäs som hovedtrener i Framohallen når høsten kommer.