SUKSESS: Per Ciljan Skjelbred og Hertha Berlin vant igjen. Her etter en tidligere kamp i høst. SUKSESS: Per Ciljan Skjelbred og Hertha Berlin vant igjen. Her etter en tidligere kamp i høst. Foto: Witters/Digitalsport

Skjelbred og Jarstein jakter Champions League-spill

De to nordmennene spilte hele kampen da Hertha Berlin vant igjen.

Hertha Berlin fortsetter å henge med i toppen i Bundesliga etter en sliteseier på hjemmebane. Lørdag slo de Hoffenheim 1-0. Både Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein startet kampen for Hertha, mens Tarik Elyounoussi satt på benken hele kampen for Hoffenheim.

HOLDT NULLEN IGJEN: Rune Almenning Jarstein har gode dager i Tysklands hovedstad for tiden. Foto: Witters/Digitalsport

Hertha har overrasket stort i Bundesliga denne høsten og kjemper om plass i mesterligaen, mens Hoffenheim ligger helt sist.Søndagens kamp ble avgjort etter halvtimen. Da satte Eugen Polanski ballen i eget nett, og det viste seg å bli den eneste scoringen.

Gjestene presset Hertha tilbake mot slutten av kampen, men klarte ikke å tvinge fram en utligning.

Dermed beholder Hertha fjerdeplassen i serien. I neste serierunde møter de den suverene serielederen Bayern München på bortebane.

Hoffenheim, som ikke har vunnet i serien på snart to måneder, får Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach på besøk.

PÅ BENKEN: Ørjan Nyland (arkivfoto). Foto: Reuters/NTB Scanpix

Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland satt på benken da hans Ingolstadt slo Darmstadt 3-1. Laget lå under ved pause, men snudde med en sterk annenomgang. Det var Ingolstadts femte seier på 13 kamper, og laget ligger på åttendeplass i serien.Det var Nylands tolvte kamp på benken for Ingolstadt. 25-åringen har ikke fått tillit siden 0-4-tapet for Dortmund i august.

(©NTB)

Vis fakta ↓
Tysk 1. Bundesliga fotball søndag, 13. runde: