28-åringen kom seg gjennom torsdagens medisinske test i Liverpool. Spanieren debuterer dermed trolig for sin nye klubb mot United på Anfield lørdag. Spissen koster vel 72 millioner kroner og kommer fra Real Madrid.

Nå krysser Liverpool-fansen fingrene for at Morientes kan gjøre det samme for Liverpool som han gjorde for Monaco.

— Jeg drar til Liverpool med all den entusiasme som finnes i verden, sa Morientes i Madrid før avreisen til England.

— Det har vært en av de viktigste beslutningene i mitt liv, og jeg er lykkelig over å ha tatt den. Jeg kan ikke vente med å spille min første kamp, og hvis det blir mot United kan det ikke bli stort bedre, sier Morientes.

Dette er en kamp begge lag må vinne. Suverene Chelsea har 55 poeng, mens Manchester U. på 3. plass har 44. Liverpool på 5. har 37 og er seks poeng bak byrival Everton.

- Blir viktig

Liverpool-boss Rafael Benitez er ikke i tvil om at Morientes kan bli en stor hit også i engelsk fotball. Merseyside-klubben trengte en stjerne til å fylle hullet etter de skadde spillerne Djibril Cisse og Harry Kewell.

— Han blir viktig for oss, sier Benitez.

— Han er sterk i luften, en god avslutter og kan avslutte med begge føttene. Vi trenger en typisk målscorer med erfaring; både for supporternes, lagets og spillernes del. Morientes er ikke blant de raskeste, men han kan fungere godt sammen med Milan Baros. Den ene er sterk i luften mens den andre er kjapp, sier Benitez.

— Fernando er fantastisk i luften. Han minner om Jan Koller, supplerer Baros.

Liverpool-manager Benitez sier han er klar over faren ved at spillere som forlater Real kan få en psykisk knekk. Alt annet enn spill i Real kan fort bli en nedtur.

Men den tidligere Valencia-treneren tror ikke Morientes vil få slike plager. Det beviste han med storspill og bøttevis med scoringer i Monaco.

— Han gjorde en god jobb i Monaco, fikk selvtillit og dro deretter tilbake til Madrid og sa «OK, hvis jeg ikke får spille mer går jeg til en annen klubb», sier Benitez.

— Mentaliteten hans kunne ikke vært bedre. Han ønsker å spille bra og bevise at han er en god spiller, sier han.

Krever skjerping

Begge lag har semifinaler i ligacupen bak seg. Liverpool vant, uten å overbevise, 1-0 over Watford på Anfield, mens United klarte 0-0 borte mot Chelsea.

— Med all respekt for Watford - vi må spille mye bedre mot United skal vi vinne, sier Liverpool-kaptein Steven Gerrard.

Sir Alex Ferguson har slitt med et skaderammet United-mannskap. Men mot Chelsea var trioen Louis Saha, John O’Shea og Quinton Fortune alle tilbake etter skader. Fergie håper også at Rio Ferdinand og Ryan Giggs kan spille storkampen på Anfield.

Ferguson mener United var uheldige som ikke slo Chelsea.

— Vi har holdt buret rent i seks kamper på rad nå, og det gir en enorm selvtillit i laget, konkluderer United-manageren.

Topplaget Chelsea skal ut i London-oppgjør mot formsterke Tottenham på White Hart Lane. Arsenal, som møter Bolton borte, kan dermed få sjansen til å tette gapet.