EVIAN-LES-BAINS (Aftenposten.no): – Det går an å hente inn fem slag. På denne banen her skjer ting fort, sier Suzann Pettersen etter å ha fått en tøff avslutning på den tredje runden av årets siste major. På det åtte siste hullene gikk hun fire over par og datt fra delt fjerde til delt 10. — Slurv på det 17. hullet kostet meg en dobbeltbogey. Ellers er jeg ganske fornøyd med spillet. Det er tøffe forhold her, og de prøver å gjøre det vanskeligst mulig for oss med pinneplasseringene, forteller Tutta etter sin 74- runde. Det etter 67 og 69 på de to første.

— Aggressivt spill på sisterunden for å ta igjen det tapte?

— Ja, jeg må være aggressiv, men samtidig fornuftig. Det gjelder å finne en passe balanse, sier tittelforsvareren.

Kostbare bunkere

Som på de to foregående rundene ble ikke starten spesielt bra for Tutta. Det startet med rough og bunker på de to første slagene, men med et mesterlig slag fra bunkeren berget hun par.

På hull fire var det en ny tur i bunkeren, og denne gangen kostet det henne en bogey. Tutta greide ikke å gi seg selv så mange gode birdiesjanser før hun kom på det niende hullet. Da satt dagens første.

Men en ny birdie på det 10. hullet kom Oslo-jenta tilsammen syv under og begynte å snuse på de aller ypperste. Men på det 11. kom dagens vanskeligste oppgave da hun landet i fairwaybunkeren. Med ballen i motbakke foran seg og en kant i veien for innspill, bar det rett til neste bunker der hun ble liggende i nedoverbakke og med bunkerkanten i veien for et innspill rett mot flagget. Det ble for vrient - og bogey igjen.

Også på det 14. – et par tre hull – måtte Tutta tåle bogey etter å ha slått for kort og chippet for dårlig. Og så kom slurvet på det 17. hullet som kostet en dobbeltbogey. Røk seierssjansen der?

Mye å hente inn

Det virker som det er belastende å lede Evian. Første dag brukte Kim Hyo Kim 61 slag, men mistet ledelsen etter 72 på andrerunden. Før gårsdagens runde ledet Brittany Lincicome etter en 65-runde fredag, men i går sprakk hun fullstendig og gikk på 77!

Kim storspilte ikke på tredjerunden heller, men hennes ti under par fra åpningsdagen bærer henne fortsatt. Den sørkoreanske jenta overtok ledelsen igjen med en 72-runde og ligger åtte under par før avslutningen.

Veteranen Karrie Webb holder andreplassen, slaget bak, mens Mi Jung Hur er slaget bak henne igjen – etter å ha gått på en trippelbogey på det 16. hullet – et par tre hull der hun landet ti meter fra flagget.